Cum trece ALDE de la Partidul Violatorilor la Partidul Soferilor de Cacat

Cand credeam ca nu exista ceva mai stupid decat eliberarea violatorilor din inchisori, maxima realizare a ministrului ALDE, un coleg de partid de-al lui Tudorel Toader imi arata ca ALDE are resurse umane diverse, si ca nu vrea sa ramana in istorie doar ca Partidul Violatorilor, ci si ca Partidul Soferilor De Cacat. Ștefan-Alexandru Băișanu il cheama pe ceea ce eu cred ca o sa fie noua vedeta a bancurilor politice. Ia fiti atent ce vrea:

"șoferii sa poata alege perioada de suspendare a permisului auto într-un interval de un an de la data contravenției".

În expunerea de motive, deputatul ALDE scrie că de lege ar beneficia șoferii care „pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulație nu mai pot lucra și rămân fără pâine".

Boss, esti cumva tampit? Daca era vorba de "o incalcare minora", nu-i lua politistul permisul. Permisul se suspenda pentru "incalcari majore". Asta este chintesenta legislatiei rutiere: pentru nereguli mici platesti amenda, pentru nereguli mari ramai fara permis

Nici in plan psihologic nu e buna ideea creata a deputatului ALDE. Ia pedepsiti-va voi, copilul, pentru absentele de la scoala de saptamana asta, cu "adio internet" la vara. Pai la vara nu-l mai vezi acasa, e mereu cu amicii, pe wirelessu' cafenelei, in pula mea.... Daca ideea deputatului ALDE devine realitate, toti soferii profesionisti cretini isi vor programa suspendarea permisului cand intra in concediu, iar comportamentul lor stupid in trafic va fi acelasi. 

Nici pentru politisti nu suna bine. Oamenii in uniforma stiu ca daca opresc azi un dement si-l lasa pe loc fara dreptul de a conduce, sunt ceva sanse ca oligofrenul sa se gandeasca de doua ori, data viitoare inainte sa mai faca o manevra cretina. In varianta aldistului lu' Peste, soferul ala o sa-i zica politistului: "am sa te rog sa-mi sugi si mie pula, maine, cand ma intorc tot pe aici, pentru ca io o sa raman fara permis cand vrea pula mea si cand plec in Italia, la veri, nu cand vrei tu".

„Sunt de părere că la nivel național avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale șoferilor”, susține deputatul ALDE Alexandru Băișanu în expunerea de motive a proiectului. Esti de parere foarte prost, boss. Ideea asta, cu totul, te face sa pari fie un tampit sinistru, fie un nene pentru care regulile de circulatie sunt de cacat si pot fi incalcate. Nu sunt. In Romania mor, anual, pe sosele, cinci mii de oameni (populatia unei comune, in pula mea), mare parte din cauza unor soferi cretini care cred ca nu toate regulile de circulatie sunt importante. Printre ei, chiar Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, lasat fara permis de prea multe ori ca sa-l mai consideri un om responsabil, demn sa conduca o tara.  

Cand ai timp, deputatule, te rog sa te uiti pe lista de mai jos si sa-mi scrii si mie care din chestiile alea ti se par "incalcari minore". Ca sa stiu la ce fel de doctor sa-ti zic te duci. Si nu cumva sa mai candidezi, te rog. Toate victimele accidentelor de circulatie ar putea scrie MUIE pe lista ALDE din care faci parte. Eu, de exemplu, daca as fi in situatia sa pun flori, anual, undeva pe-o margine de drum, asa as face. 

Potrivit Codului Rutier, șoferii raman fara permis daca: 

  • au depășit coloanele de autoturisme oprite la semafor
  • nu acorda prioritate de trecere pietonilor sau autovehiculelor care au acest drept;
  • trec pe culoarea rosie a semaforului
  • nu fac ce zice politistul din trafic
  • se intercaleaza într-o coloană oficiala
  • circula aiurea pe sens opus
  • conduc sub influența băuturilor alcoolice
  • conduc masini cu defecțiuni grave la frâne sau direcție
  • depășesc cu mai mult de 50 km/h viteza maxima admisa

cartile mele sunt aici...


w1w2w3 w5w4w6 w00
... si pe Amazon.

 

 

© 2023 Bogdan Stoica