www.bogdanstoica.ro

remus cernea! dormi, ma? apara gay-ul, ce stai?

Vuieste netul ca un nene, Cristian Pomohaci pe numele lui, ori o suge, ori si-o baga in cur. Nimeni nu zice "treaba lui", cum ar fi normal. Nu. Toata lumea mentioneaza ca e cantaret de muzica populara si preot. E prezentat asa, ca o ciudatenie naturii,  de zici ca e singurul cantaret gay si singurul preot din lume care ori o suge, ori si-o baga in cur.

Iar victima.... Victima are 17 ani. Probabil e un baiat inalt, zdravan, care poarta destul de relaxat o conversatie pe tema ciocanului cu preotul Cristian Pomohaci. Daca e asa frumos cum zice preotul, cu siguranta tanarul si-a bagat deja pula in altcineva pana la varsta asta, statisticile spun ca adolescentii isi incep viata sexuala la 15 ani. 

Presa, insa, urmeaza un sablon. Nu exista nici o infractiune (niste cretini au modificat Codul Penal pe zona infractiunilor de viol/hartuire), dar ni se prezinta o situatie horror, apocaliptica. Presa il eviscereaza mediatic pe preot, prezentat ca "pedofil gay", iar pe tanarul aproape adult il prezinta ca pe un baietel mic si speriat. Aceeasi presa care tuna si fulgera despre toleranta si despre acceptare vorbeste despre un preot gay ca despre Adolf Hitler. Aceeasi presa care considera propaganda stupida a unor minti incuiate orice demers crestin-ortodox, il judeca pe omul asta care n-a incalcat decat regulile Bisericii Ortodoxe. Aceeasi presa care difuzeaza scene de sex cu minore si ne arata adolescente in sanii goi pe plaja acum il trateaza pe tanarul de 17 ani ca pe feciorul neprihanit al planetei.

O fac toti. A facut-o si Cancan, site-ul cel mai inutil din Romania, dar si Digi, nava-amiral a corectitudinii pulii jurnalistice. Ca asa e presa romaneasca, un profiterol cu ciocolata si cacat, deopotriva. 

Si mai e ceva ciudat. Lipseste ceva din tot show-ul asta. Lipsesc militantii pro-gay. Nu-l aud pe Remus Cernea, n-o aud pe superba lui partenera civila, nu-i aud pe Accept, pe ActiveWatch. In orice alta situatie, toti s-ar fi aliniat sa-i ia apararea lui Cristian Pohomaci. "Ce-a facut, dom'le? A omorat pe cineva? Vrea doar s-o suga sau sa si-o bage in cur, e plin de iubire omul, ce-aveti cu el?". Daca Pohomaci era, de exemplu, sudor, si ar fi fost amenintat cu concedierea, sunt convins ca Remus Cernea ar fi protestat legat cu lanturi de gardul Colegiului National al Sudorilor (stie cineva, exista?), cerand ca si homosexualii sa poata sa se joace cu electrozii prin cur. 

Faza e ca nea omul asta e preot ortodox. Si daca presa demonizeaza un preot situatia e mai buna pentru grupul minoritatilor discriminate pozitiv decat daca presa ar fi persecutat un gay. In plus, militantii astia pro-gay stiu ca si-ar pierde 90% din sustinerea oamenilor daca s-ar pozitiona pe curentul "e ok sa fii preot ortodox gay". 

Daca nu v-ati gandit niciodata la perspectiva asta si vi se pare wow, relaxati-va. Ce, ati vazut vreodata vreun ONG de protectie a romilor protestand cand un clan tiganesc a trecut prin pula si prin sabie, in Spania, autobuze intregi de vasluience tinere, frumoase si rupte de foame?

DISCLAIMER: Nu iau apararea barbatilor gay, eu ii compatimesc ca nu pot aprecia o pizda misto; nici preotilor, sunt probabil romanul cu cele mai de cacat experiente personale cu astfel de oameni. Textul asta are doar rolul de a arata problemele grave ale presei si societatii civile si unul din motivele pentru care tot mai multi romani se pisa pe amandoua. 

ca de obicei, in loc de concluzii, publicitate

© 2017 Bogdan Stoica