flori de camp flori de camp © bogdan stoica

Eu nu mai vreau sa votez in 2016. Vreau sa se dea concurs.

Ieri s-a petrecut ceea ce eu cred ca este evenimentul politic al anului. O sa gasiti vreo tona de articole de presa, cu ce-a zis X si cum ii raspunde Y, ce cred juristii, ce spune UE, cum afecteaza relatiile cu Z, etc. Toate sunt doar o spalatura de varza, menita sa mascheze ceva extrem de nasol. Faptele, pe scurt, sunt foarte usor de relatat:

Niste senatori din Parlamentul Romaniei si-au pierdut timpul ca sa faca o lege prin care sa-l decoreze port-mortem pe Avram Iancu, iar presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a oprit legea de la promulgare pentru ca doar "presedintele are dreptul sa acorde decoratii". 

Ce sa mai zici, nene? 

Pe bune. Ce mai e de zis? De ce sa le mai spui senatorilor sa-si vada dracului doar de chestiile care ne trebuie, respectiv repornirea economiei, ordine in legi si reforma in administratie? Pai pe astia ii preocupa la maxim ca zace Avram Iancu intr-un mormant, de cateva sute de ani, fara o tinichea de gat!

Cat priveste reactia lui Iohannis.... Cum a putut, frate, sa ia legea asta in serios? Si cand?! Pe bune, eu chiar credeam ca presedintele unei tari aflate, economic, in rahat pana la gat si aflata in vecinatatea unui razboi - are doua sedinte pe zi cu NATO, doua cu SRI, doua cu DNA si doua cu Ministerul de Finante, iar gratierile le face noaptea, de pe wc. 

M-am inselat. Avram Iancu este prioritatea zilei...

Ideea e ca degeaba schimbam o clasa politica cu alta. Vor veni tot niste oameni d-astia, cu idei fixe. Noua ne trebuie o Facultate de Condus Tara, unde oamenii sa invete sa ne conduca. Cu televiziuni manipulative, o populatie disperata dupa scandal si politicieni incremeniti in proiect, democratia, asa cum se manifesta ea in Romania, a ajuns cea mai mare amenintare. Eu nu cred ca ne mai trebuie asa ceva. Nu stim s-o folosim, pe bune, am ajuns sa ne impuscam cu ea in picior... 

Dupa mine, este timpul ca reprezentantii statului sa fie alesi dupa alte criterii decat cele politice. La un post public nu trebuie sa mai poata ajunge decat oameni cu studii si cu experienta in domeniu. Ne trebuie concursuri de competente, nu alegeri. Avem nevoie sa le dam acestor baieti cate un mandat de management, cu target clar, nu sa acceptam ca orice bou sa-si puna in practica ideile crete, doar pentru ca a fost votat. 

Ganditi-va cum ar fi aratat un iPhone, daca Steve Jobs s-ar fi chinuit sa se faca placut de angajatii Apple. Va spun eu: ca un Nokia 3310. Si-ar fi fost la fel de smart ca Dan Sova....

Revin la poveste: da, e ok sa ne gandim frumos la Crăișor, fara el si altii ca el am fi vorbit alta limba. Dar ne putem rezuma la atat. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Avram Iancu, afara din cimitir toata lumea si roiu' la muncă!

--------

comenteaza cat vrei pe www.facebook.com/bogdanstoica.ro

© 2023 Bogdan Stoica