Cum se poate transforma o idee buna intr-o problema de imagine: avionul Boeing de la West Park Ploiesti

Acum trei luni, Romania urmarea cu sufletul la gura cursa terestra Bacau-Ploiesti a unui avion Boeing 737, cumparat cu 70.000 de euro de omul de afaceri Petrica Usurelu pentru a-l transforma intr-un restaurant de lux al parcului industrial romano-belgian West Park Ploiesti, de la Aricestii Rahtivani. 

 

Pana aici, totul ok, avionul-restaurant se potriveste imaginii corporate creionate pana acum de West Park, o zona de business unde intalnesti nume serioase, ca Honeywell, Lufkin, Toro, Unilever. Ce-a urmat, insa, arata foarte romanesc.

 

Avionului i-au fost remontate aripile si a fost amplasat pe fundatii de beton. I s-au demontat insa motoarele, care, cel mai probabil, au fost vandute. Acum, in jurul avionului zac, in balarii, diverse piese, iar tabloul general este jalnic. E ca in curte la Remat.

 

Un Boeing 737-200 in stare de functionare costa, pe site-urile de profil, intre doua si sase milioane de dolari. Calculati voi cat valoreaza motoarele si daca ar fi ajuns banii pentru amenajarea restaurantului. Eu zic ca da, si ca cei de la West Park ar trebui sa faca o alegere: ori cheltuiesc acesti bani, ori isi cumpara o prelata foarte mare. 

 

22 de fotografii cu avionul Boeing de la West Park Ploiesti, pe www.presa.ph

© 2023 Bogdan Stoica