Din nou, despre Ploiesti Shopping City, plus un VIDEO relevant

Polemica dracului pe tema "va fi gata mall-ul la timp?". Sustinatorii raspunsului "DA", care fac parte din zona constructiilor, sunt foarte siguri pe ei, si spun ca grupul Urban este obligat sa termine mall-ul, ca sa evite falimentul, pentru ca, in mod sigur, contractul de antrepriza cu NEPI, finantatorul Ploiesti Shopping City, are clauze ucigase in caz de nerespectare a termenului. 

 Cei care cred ca raspunsul la intrebare este "NU" sunt tot constructori. Ei vrbesc despre etape normale care se parcurg intr-o constructie. Montezi rigips-ul, dar trebuie sa astepti pana se usuca adezivul. Dai lavabila, dar si ea trebuie sa se usuce. Montezi instalatia X dupa ce ai terminat cu Y. Cand pui gresia pe o scara o blochezi celorlalti muncitori. Sunt unele finisaje care nu pot fi facute mai repede, pentru ca nu e loc de mai multi oameni, sau nu sunt utilaje suficiente.

 Ca urmare, am repetat isprava de la Sky. Am intrat in santierul primului mall al Ploiestiului, unde, daca tot vine vorba, conceptul de securitate este jalnic reprezentat. Se lucreaza in draci, recunosc. Dar mie mi se pare - fara sa fiu constructor, ca mai este foarte foarte mult de lucru, mai ales in zona cinema-ului. Unii dintre comercianti au inceput sa-si amenajeze spatiile. Zara pare cel mai avansat, in timp ce Pull&Bear este singurul magazin cu firma luminoasa montata. 

 Finalul va fi, cu siguranta, impresionant. Spatiile sunt largi, magazinele au suprafete generoase, e lumina din plin si e mult mai usor sa ajungi din punctul A in punctul B, spre deosebire, de exemplu, de mall-ul din Baneasa. Am urcat si pe terasa care se transforma iarna in patinoar iar perspectiva este senzationala. Ce m-a intristat: asfaltul din parcare este turnat de Coni SRL Manesti, unii dintre prietenii suspecti ai lui Volosevici.

 Si revenind la intrebarea de mai sus: eu cred ca raspunsul este NU. Cred ca pe 15 noiembrie vom avea o deschidere festiva a mall-ului, dar acesta nu va fi gata, in totalitate. 

 Aveti si un VIDEO, mai jos, plus 24 de imagini din santier, pe www.presa.ph.

Media

© 2019 Bogdan Stoica