Romania SRL, singura firma care-ti da 4 concedii la fiecare 100 de zile

Statele Unite, Florida, imediat dupa alegeri. Cu sotia la Bruxelles, la intalnirea Consiliului European. De Paste in Germania, iar in vacanta de Pasti – pe insulele Madeira, apartinand Portugaliei. Acesta este bilantul relaxarii prezidentiale in primele 100 de zile de mandat. Nu e rau deloc. Mi-ar fi placut si mie sa plec, intr-un interval de 100 de zile, in patru mini-vacante. Am avut insa, tot timpul, doua probleme:

1. Banii. Neavand venituri din chirii, sau o leafa babana platita de la stat, nu mi-am permis in nici un an patru mini-vac ante. Sigur, asta nu e vina nimanui in afara de mine. Nu m-am orientat corect, mi-am negociat prost veniturile, nu stiu sa economisesc. Eu sunt singurul vinovat de lipsa banilor, nu-s cretin sau comunist sa spun ca “nu m-a lasat tara asta sa castig cat vreau”. M-a lasat, dar se pare ca sunt prost de bubui.

2. Jobul. Nu am avut niciodata un angajator atat de flexibil, de open-minded si de prietenos caruia sa pot sa-í spun in fiecare luna: “vezi ca dau si eu o fuga, cateva zile la niste neamuri”, “vezi ca in deplasarea aia de serviciu iau si o gagica”, “m-as duce sa fac weekendul acolo” si “vezi ca am ajuns acolo, e frig si mergem sa stam la soare cateva zile”.

Presedintele Iohannis, care nu este vinovat de prima mea problema, pare s-o rezolve foarte usor si pe a doua. Angajatorul lui, respectiv Romania SRL, are mare incredere in el. Nu-l intreaba nici cand vine, nici cand pleaca, nici pe cine a numit, nici de ce, nici ce vrea, nici ce face. Nici macar nu-i cere un raport de activitate, cum se cere in orice firma. “Mai scrie si tu pe Facebook, din cand in cand”, a fost singurul lucru cerut angajatului Klaus Iohannis, caruia i se permite, precum se vede, sa plece in vacanta cand vrea muschiul lui. Culmea, i se permite sa se duca in vacanta chiar la concurenta firmei Romania SRL, care, printre altele, are ca obiect de activitate si “capacitate de cazare in turism”.

Eu stiam ca firma Romania SRL are probleme mari cu incasarile, cu arhiva, cu concurenta. Se pare, insa, ca aceste probleme nu sunt atat de mari incat sa i se ceara CEO-ului sa fie prezent la munca.
Misto firma, misto job, dom’ presedinte. Aveti idee, Romania SRL angajeaza?

text aparut prima oara pe www.psnews.ro 

© 2023 Bogdan Stoica