pleaca, iubito

De la inceputul anului ma gandesc la asta. "E clasa a 12-a, o sa dea bacul si o sa plece afara". E visul ei, l-a verbalizat de acum un an, si intai l-am ascultat relaxat, ca pe o poveste. Anul asta, in schimb, mi-a dat fiori reci, pentru ca peste Europa au venit pandemia, criza economica, revoltele sociale, chestii care, de bine de rau, ne-au ocolit aici, in Romania. Tarile alea misto cu facultatile alea misto au inceput sa-mi para foarte foarte nasoale. Si chiar daca i-am promis ca-i respect alegerea, imi propusesem sa o sabotez, daca pot. Azi, insa, dupa faza cu "ciasurile" acelui dobitoc sinistru din Parlamentul Romaniei, am decis nu numai ca o las sa plece oriunde, dar si sa o indemn.

Stiti de ce? Pentru ca nu ciasurile cretinului sunt problema. Stiu o droaie de interlopi cu "ciasuri" mai scumpe, care sunt complet analfabeti. Nu bogatia la pachet cu incultura ma deranjeaza. Ma deranjeaza ca desi e mai prost decat pisica fiicei mele, deputatul Ciasuri de la PSD are licență și master în Drept, un master în Securitate, e inscris pentru un doctorat în Securitate, are cursuri postuniversitare la Ministerul Afacerilor Externe, la Academia Militară și la Academia de Poliție. Pula mea. Pula mea!!!!

Intelegeti, sper, titlul. Ce sa faca aici fiica mea? Sa invete pe branci 5-10 ani pentru ca un cretin ca asta sa-i spuna: "esti proasta, ia uite ce de diplome am eu?". Butoiul asta de cacat cu costum sa-i fie superior ierarhic? Sa-i fie dat ca exemplu? Nici vorba. Niciodata. Asa ca de azi incolo o sa-i interzic fiicei mele sa se mai gandeasca la o facultate din Romania. Pentru nu are rost. Poate sa fie cea mai desteapta si mai dedicata din generatia ei, oricand se poate gandi cineva: "dar daca fata asta si-a luat diplomele prin metoda Mitica?".

Tot incepand de azi, cred ca ar trebui ca DNA sa faca o divizie speciala dedicata profesorilor universitari care dau diplome nu doar fiintelor umane inzestrate cu inteligenta, ci oricarui urangutan cu costum daca urangutanu' sare cu banu'. Ca na, acum avem dovada ca Mitica Margarit de la PSD nu ar fi fost in stare sa-si scrie singur diplomele de licentiat si de doctor in pizda mortilor mamii lui de partid. 

© 2023 Bogdan Stoica