cel mai bun nisip de litiera pentru pisici - reloaded

M-am uitat pe blog, sa vad cand s-a intamplat. Deci am desfacut sacul de nisip de litiera vineri, 2 noiembrie. Azi e marti, 20 noiembrie si am pus in litiera ultima cantitate de nisip din sac, adica un strat de 3cm. Probabil sambata sau duminica o sa fie nevoie sa desfac un sac nou. O sa fie, deci 22 de zile de cand "am trecut pisica pe zeolit". Daca n-as fi facut acele experimente, ar fi fost inca doua zile. 

Trei saptamani fara pic de miros de rahat pestilential, asa cum m-a obisnuit Ghena in ultimul an. Trei saptamani fara stresul "suna cineva la usa, du-te intai in baie si verifica daca nu cumva ai o bomba olfactiva". Trei saptamani de "am uitat de litiera, dar ma ocup de ea dimineata", fara frica de a deschide ochii intr-un mediu de-a dreptul toxic. Trei saptamani minunate din perspectiva asta, de crescator de pisici. Si totul a costat doi lei pe zi. Pai ce, nu merita fericirea nasului meu doi lei pe zi?

Si o observatie pe care n-aveam cum sa o fac inainte de utilizare: pana si Ghena este influentat de lipsa mirosului. Inainte, putea sa fie litiera plina ochi, daca mirosea mai nasol, mi se caca pe gresie. Asa, in semn de protest ca nu-i pun nisip curat. Acum se caca si cand in litiera mai e un strat de un centimetru de zeolit, pentru ca nu miroase deloc, deloc, deloc, nici macar pentru nasul lui fin, de pisica.

"Ti-am spus eu", a ras Gabriel Bruj, proprietarul companiei care a inventat nisipul asta de pisici, cand i-am zis "trec sa mai iau zece saci". Uite-i in poza (unul l-am dat pana am ajuns acasa). O sa ma faca fericit pana in mai-iunie 2019.

*****

Daca n-ai inteles despre ce scriu, aici, citeste acest text. Daca ai inteles, iti las doar locul de pe net de unde poti sa comanzi nisipul Enviro Naturals Cat Litter. O sa mai dureze un pic pana cand o sa-l gasesti in supermarketuri si in zoocenter-uri, pentru ca Romania nu e atat de deschisa la nou si de lipsita de birocratie cum pare. 

© 2019 Bogdan Stoica