De ce n-a pus Iohannis pe facebook poze de la Paris

Penultima postare e din 23 octombrie. Ultima e din 6 noiembrie. Azi suntem în 13 noiembrie și pe facebook-ul prezidențial nu apare nici o imagine de la Ziua Armistițiului, acel eveniment desfășurat pe 10 noiembrie la Paris, la celebrarea a 100 de ani de la încheierea oficială a primului război mondial.

Întâi am zis că n-a pus nici o poză pentru că a omis să spună Europei dubla însemnătate pe care o are pentru el acest eveniment. Că na, noi facem 100 de ani de stat modern tocmai datorită modului în care s-a încheiat primul război mondial. M-am uitat apoi pe pozele postate pe presidency.ro (da, așa se numește site-ul oficial al președinției României, e o tâmpenie consacrată pe vremea lui Ion Iliescu și păstrată de toți succesorii săi) și m-am lămurit de ce ciuciu poze pe facebook. Păi iar se stârnea un jihad care-l mai cobora juma' de procent în sondaje. Ar fi fost a doua lovitură de imagine dată, președintelui, de propria sa soție.

Care n-a ratat ocazia să se dea în stambă elegant si la Paris, exact cum a facut-o si la Pompei, si la Vatican, si la New York. Uite-o:

negru

Carmen Iohannis e îmbrăcată chiar mișto. Pantofii și paltonul sunt fără cusur. Problema e că nu trebuia să le poarte la evenimentul ăsta, care era un omagiu adus celor 16 milioane de soldați care au murit în primul război mondial (500.000 dintre acei eroi au fost români). Nici nu trebuia sa stie protocolul: cine dracu' se duce imbracat asa la un parastas?

N-o să mai adaug că Emmanuel Macron are pantofii de un negru mat iar al nostru și-a pus pantofi de lac, uitand a doua regula a doliului (nu porti nimic stralucitor si lucios). Oricum nu vede nimeni această subtilă diferența când are ditamai albăstreaua adorabilă în prim-plan.

************
cartile mele sunt in librariile Carturesti, Diverta, Humanitas, dar si pe net, aici: 

https://edituraunivers.ro/book-author/bogdan-stoica/

... daca locuiesti in afara Romaniei, cumpara-le de pe Amazon:
https://amzn.to/2CEYuA6
 
© 2023 Bogdan Stoica