about my music

"Esti deprimat", "esti indragostit", "te-a parasit", "cui transmiti tu mesaje de noapte buna?", "daca ai nevoie de ajutor sa spui" sunt doar cateva dintre mesajele pe care le primesc, de ani de zile, pe tema muzicii pe care o ascult. Si nu e cazul. Da, ascult mai degraba muzica lenta decat alerta, ca o forma de a evita muzica extrem de alerta pe care o ascultam pe vremuri, pentru ca nu mai vreau sa intru in starea aia. Da, postez frecvent muzica, dar nu neaparat pentru ca in momentul ala ma cotropeste un sentiment pentru cineva. Sigur, sunt si momente de-astea, exista cineva pe Pamant de care mi-e dor de 3-4 ori pe zi, de 15 ani incoace, plus alte persoane pe care le-as vrea prin preajma/pula mea, dar nu vad de ce as impartasi asta, cu niste necunoscuti, pe net. Asa ca, [trust me], in general postez muzica buna doar pentru ca am senzatia ca unii oameni asculta muzica proasta nestiind de existenta muzicii bune. Incerc sa va fac un serviciu, da? :)

Muzica este, dupa fotografie, cel mai misto lucru de pe pamant si probabil lucrul care ma schimba cel mai profund, in cel mai scurt timp posibil. Cand ascult muzica mi se face dor, devin nostalgic, ma energizez sau ma judec, am regrete si-mi vine sa plang sau sa rad, dupa caz. Dar nu vreau sa transmit nimic, nimanui (ma rog, aproape nimanui...). Cand mai vedeti ceva postat de mine, bucurati-va de cantecul ala, daca va place, si gata. Ganditi-va doar ca mi-am cumparat un frigider nou, am scos la poarta frigiderul vechi si sper sa treaca cineva sa-l ia. 

Cat despre ce transmite muzica pe care o postez... fuck it. Eu nu ascult versurile. Nici nu cred ca versurile conteaza. Poti sa-mi soptesti in ureche, tot restul vietii, cele mai tari versuri din lume, n-ai sa ajungi sa vezi ca mi se misca vreo spranceana. Un "tana-nana", in loc de cuvinte, ar fi la fel de bun pentru mine. Pe mine muzica ma afecteaza, nu cuvintele. Probabil pentru ca lucrez cu cuvinte, ma port ca un cofetar care, ajuns la cea mai tare cofetarie din Paris, nu savureaza o prajitura, ci o mesteca atent doar la consistenta cremei, la ordinea straturilor si la gust. 

Am pus un link de pe youtube, cu ceea ce eu cred ca este cel mai tare cantec scos, ever, pe planeta asta. Ma rascoleste atat de profund incat imi e pur si simplu frica sa urmaresc versurile si sa vad ce zice. Ce dracu' ma fac daca ma nimereste la fix?

publicitate

Media

© 2023 Bogdan Stoica