draga smiley, daca vrei sa mai fuți ceva vreodata....

... schimba versurile la ultimul cantecel. Ala nou sau vechi, pula mea, ca habar n-am, eu azi l-am auzit prima oara...

"E trecut de doua noaptea / Cand strapunge linistea / O bataie repetata / Insistand la usa mea".

Trec peste faptul ca e destul de aiurea sa spui despre o actiune repetata ca "strapunge", asta e un verb care merge mai bine cu acțiuni singulare, dar probabil ca doar "bataie" suna dificil pentru publicul tau, cam ca "interbelic" la bac - deci trecem, duca-se, asa a vazut-o poetul, si te intreb: coa'e, dar o sonerie n-ai? Te face pe tine o sonerie? Sau se bateau iar vecinii, de la beutura?

"Credeam ca ramasese descuiat / Mai devreme asa era / Dar probabil mai devreme / Eu credeam ca ma iubea".

Du-te, maaaaa! :)))))))) Ce dragutzzzzz! Deci tu ai crezut ca usa, cea care ramasese descuiat, te iubea? Si ca de-aia sta ea descuiata, ca o tipa care se dezbraca și-ți arata pizda, din pat? Uite, pe chestia asta, ca ai o relatie cu usa ta, te apreciez un pic, dar numai daca usa e din lemn. Eu sunt mort dupa lemn, dupa textura si aspectul lui, pot sa fac diferenta intre brad, fag, cires, nuc, stejar, imi place de mor sa-l ating. Sigur, eu nu-l fut, nu-mi fut nici usa, dar nu judec oamenii, voi sa fiti fericiți!

"Si ma indrept spre usa / Sa ma uit pe vizor / Tu iți cauti cheia / Ratacita crezand ca eu dorm"

Aici m-ai omorat, ca nu e nici iambic nici trohaic ce-ai facut tu, nici rima nu e, totul e ca o varza calita cu ardei iute si cu dulceața, in pula mea! Nici actiunea nu e clara. Deci te-ai dus la usa sa te uiti in pizda ei (nu te judec, repet, fiecare fute ce vrea) si ai vazut-o pe ea (o tipa, da?, nu alta usa) care isi cauta cheia "ratacita"? Cum adica, nene? Pai daca e la usa ta ratacita, nu e tipa pe care o stii si pe care o astepti, desi mai devreme, cand ziceai ca lasi usa descuiata, chiar credeam ca astepti o tipa, nu ca-ți fuți usa. Si daca tipa isi cauta cheia de ce dracu' mai bate in usa?! Cine vine acasa, deschide geanta sa caute cheile cu o mana si cu cealalta bate in usa?! Bai Smiley, ce fumezi, ma?

"Dar stai linistita / Am vrut sa te astept / Nu mai esti binevenita / Am deschis doar sa te intreb"

Deci mesajul este "stai linistita, iubito, doar ne despartim si te dau afara". Esti foarte subtil, diplomat si sensibil. Sa nu-mi spui tu ca am cancer cand o sa am, da? Ca esti in stare sa-mi dai un sut in cur si sa-mi zici "du-te'n pula mea, cancerosule, o sa mori!".

"De unde vii la ora asta / Pe unde ai umblat? / Vii cu haina sifonata / Si cu parul deranjat! "

Aici aproape ca m-am pișat pe mine, jur. Deci la tine sa nu se vina asa, oricum! Fatuca, ori pui rochia aia buna, intinzi parul cu placa si calci haina, ori du-te'n pula lu' Smiley, ca el nu suporta neglijența vestimentara!  Si ce fraier e! Ultima tipa care a venit la mine avea parul atat de deranjat incat am simtit nevoia sa i-l mai deranjez si eu un pic, plus ca i-am mototolit un pic si rochia, plus ca s-a strecurat si un coit mic in toata actiunea aia de styling... A fost foarte misto, Smiley, parerea mea e ca nu stii ce pierzi...

"Ai uitat unde ti-e casa / Si de mine ai uitat / Ia-ti amintirile si du-te / Ca la mine e-ncuiat! "

Frate, tipa nu a uitat unde ii e casa, a nimerit-o, de unde deduc ca te adresai ușii, nu? Adica nu ușii pe care o fuți acum si despre care crezi ca te iubeste, ci fostei tale uși? Aia din ce lemn era? Avea decoratiunile mari? 

"Cand numai amintirea are glas / Nu vreau sa mai aud / Esti tacuta, rusinata si amorul tau e surd / Si cand raspunsul evident / Lasi ochii in pamant / Iar tacerea ta imi spune mai mult decat un cuvânt". 

Frate, esti nebun? Adica, ai luat ceva, ai febra? Ce pula mea e enuntul asta, nene? Ce glas, ce amintire, amintirea cui invoci tu acolo, ca in tot cantecul apar doar usa si tipa pe care le fuți. "Esti tacuta si amorul tau e surd"? Adica tu vorbesti si ea nu aude, sau amintirea ea vorbeste si tu nu auzi, sau auziti voci amandoi, ce pula facem aici, cu tipa atat de rusinata incat isi cauta cheile si bate in usa in acelasi timp? "Iar tacerea ta imi spune mai mult decat un cuvant"... ce cuvant?!!!! Branza, baliga, manz, grebla - cuvintele alea ramase din limba dacilor? 

Deci, draga Smiley, inchei: esti un tip foaaaarte amuzant. Desi eu nu ascult versurile, in general, am ras in dimineata asta de-am varsat cafeaua. Daaar, dincolo de faptul ca acest cantec te prezinta ca pe un barbat d-ala incuiat și cretin, care nu accepta ca tipa lui s-o mai arda aiurea prin oras la un aperol, ai o problema mare cu versurile. Par scrise la Balaceanca, sa mor.... Si nici o tipa nu va dori sa-l ia pe tipul care o lasa afara daca intarzie, timp in care el sta la caldurica, scrie versuri de nebun și-și fute usa. Cu acest cantec, ma faci si pe mine, cel mai prost tip din lume, sa arat bine. 

text dedicat lui R, lui D, lui D si lui S.

© 2023 Bogdan Stoica