partidul femeilor. think about it.

Continua, pe net, cu o dinamica care pur si simplu ma deranjeaza, campania de promovare a ideii ca avorturile ar trebui interzise. E atat de stupida ideea, incat nu merita sa reiau, aici, principalele afirmatii. Merita, insa, sa va arat contextul: in Romania, mediul politic, mediul administrativ, presa si zona de societate civila sunt dominate de barbati, nu de femei. Cum avortul este, biologic, o chestie care se intampla doar femeilor, este pur si simplu jenant pentru orice fiinta inteligenta din societatea romaneasca sa acorde atentie unei asemenea dezbateri. E ca si cum ar juca FC Titu cu AC Milan, la AC Milan acasa, cu arbitri italieni, iar tu ai sta la televizor, intrebandu-te cine o sa castige cu sufletul la gura. Pula mea, coa'e; esti imbecil? 

O sa trec si peste modul in care a fost inserata, in spatiul public, tema asta. Cine a lansat-o, in ce context, ce alte teme publice au fost "acoperite" de avort, ce platforme de informatii au fost folosite pentru diseminarea informatiei, care au fost primii politicieni care au preluat si dezvoltat tema, care sunt interesele financiare conexe subiectului. Nu mai fac asta (bine, n-o mai face nimeni, presa noastra e complet alienata, pica pe fenta de fiecare data), sper doar ca mai sunt entitati publice care fac asemenea analize, trag concluziile aferente si scriu strategii de raspuns. Nu de alta, dar cu idei similare s-a facut Iranul praf, in anii 60. Si juma' de Africa, mai tarziu. Si alte state, mai recent. 

Trec peste toate si ii avertizez pe creatorii acestui fenomen ca se joaca cu un foc mai mare decat incendiul de la Fukushima. Din punct de vedere politic, Romania e la momentul "te zero". PSD va face implozie pana la sfarsitul anului. PNL a facut deja, e plin de maruntaie galbene pe jos. USR este doar o mare dezamagire, un muc uscat pe un tricou. UDMR e la una din ultimele prezente in spatiul public. S-a reusit cu greu distrugerea spiritului creat in jurul manifestatiilor #rezist, astfel incat sa nu apara un nou partid si sa strice ploile. Dar partidul asta nou exista, undeva in societate, e nevoie doar de un coagulant ca sa prinda forma.

Iar ideea asta cretina complet, cu interzicerea avorturilor, poate duce la aparitia unui Partid al Femeilor.

Ia ganditi-va putin. Femeile sunt mai numeroase decat barbatii, in Romania raportul e 52% la 48% din populatie in favoarea lor. Au note mai bune la scoala, dar obtin in piata muncii pozitii mai prost platite decat barbatii. Sustin mai fervent decat barbatii actiunile si finantele bisericii ortodoxe, desi nu sunt reprezentate deloc. Educatia copiilor depinde aproape exclusiv de ele, daca mamele n-ar mai face teme cu copiii, rata de succes la bac ar ajunge la 5%, iar infractionalitatea juvenila ar ajunge la cote de avarie. In schimb, ponderea femeilor in conducerea societatii (administratie, politica, business), e frustrant de mica. Misoginismul, discriminarea, violenta impotriva lor - toate sunt la cote maxime. Asta desi rolul lor in societate este vital, toti barbatii normali pe care ii cunosc fac baie si bani ca sa fie placuti de (cel putin) o femeie.

Mai zgandariti-le mult, cu tampenia asta cu avortul, si o sa le scoateti din sarite. O sa le vedeti spunand "dar de ce sa ne opunem de acasa politicienilor cand putem sa luam locul acestor cretini?" si "de ce stam pe margine, lasand imbecilii astia sa decida nu doar ce avem voie sa scoatem din pizde, ci si ce sa bagam?". O sa se organizeze, asa cum numai femeile stiu s-o faca si o sa pulverizeze, pur si simplu, actuala clasa politica. Au, de partea lor, tehnologia. Acum nu mai ai nevoie de sute de sedii prin tara, de secretare cu birou si fax, ci doar de organizare pe net. Iar netul - ghici ce? - e dominat tot de utilizatori-femei. 

Daca maine, o tipa, nelipsita complet de charisma, face un partid al femeilor, cu idei de nota 5, nu de 10, dar dedicate tuturor segmentelor demografice, ar lua la urmatoarele alegeri, fara efort, intre 10 si 20% din voturi (cam cat a luat partidul muciosului). Daca se mai baga cineva in ciorba asta, numarul de activiste sare de 1%, iar ideile sunt cool, nu doar de bun simt, o sa vedeti o treime din Parlament ocupat de femei, cu toate efectele care vor deriva din asta. Ca na, partidele in esenta sunt rele, si femeile se lasa corupte, si femeile au idei cretine, si femeile sunt chitite pe razbunari stupide, exact ca barbatii. Asa ca politicienele ar putea configura statul roman dupa bunul lor plac, respectand toate normele democratiei, dar in avantajul lor, exact cum o facem noi, barbatii, acum. Ar putea face ca angajarea femeilor sa fie mai fezabila fiscal, ar putea inaspri legislatia privind violenta fizica (ca noi dam in ele, nu ele in noi), ar putea interzice berea  (apropo, asta e o chestie binevenita, daca e sa ma intrebi pe mine) si ar putea introduce trei zile de concediu medical platit, in fiecare luna. Pula mea, ar putea chiar decide subventionarea, de la buget, a costurilor cu avorturile....

Nu radeti, da? Femeile sunt redutabile ca politicieni. Pot face tot ce fac si barbatii, dar trezite cu doua ore mai devreme ca sa-si faca parul si machiajul si stand, incomod, pe tocuri inalte. Rodica Stanoiu, Monica Macovei,  Anca Boagiu, Roberta Anastase, Elena Udrea, Laura Codruta Kovesi sunt doar cateva din femeile care si-au demonstrat din plin ferocitatea in lupta politica.

Eu am sesizat, de cateva zeci de ori, in viata, forta incredibila a unei sau unor femei. Am invatat deja (in the hard way, recunosc), ca ele stiu mai bine si ca e o mare diferenta intre a sta in fata lor relaxat, cu ganduri bune, si a le infrunta cand sunt furioase. Blogul asta e mare datorita lor (scrie in demograficele trafic.ro), iar cartile astea au ajuns best-seller tot datorita lor. Asa ca daca esti doar un bautor de bere cretin, doar un prost care crede ca daca ai copil si-i cumpari mancare inseamna ca-l cresti, doar un politician d-asta bou sau un prelat ortodox indramadit la minte, crede-ma ca ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa trezesti dragonul.

Adica ar trebui doar sa taci, in pula mea, pe subiectul avorturilor, si, in general, pe orice alt subiect care nu te priveste.

https://bogdanstoica.ro/shop

© 2019 Bogdan Stoica