carmen iohannis a stralucit carmen iohannis a stralucit

"Doamna Iohannis a strălucit..." Ce, mă?!

Click pe poza, pentru zoom. Ce-i asta, nene? Pe bune, ce-i asta??? Cui foloseste jurnalismul de tipul asta? B1 vizeaza publicul de dinainte de 1989, sau ce, ca nu pricep nimic?

O singura limba de tipul asta decredibilizeaza o redactie intreaga, mii de articole bine scrise si anuleaza orice speranta ca B1 va avea vreodata vreo stire CORECTA despre presedintele Romaniei. Genul asta de stiri constituie motivul pentru care toate entitatile de presa folosite vreodata la pupat in cur au devenit falimentare: romanii, chiar daca agreeaza unele persoane publice, ii dispretuiesc pe lingusitorii acestora.

Doamna Iohannis n-a stralucit. A fost primita cu respectul cuvenit unei sotii de sef de stat, a avut maneci la tinuta, n-a facut nici o gafa si n-a cazut cu scaunul, ca Angela Merkel. Si cam atat. De aici pana la stralucire e cale lunga. Stirea din printscreen nu exista decat in redactia B1.

Anul trecut s-a tinut de capul meu o tipa de la B1, sa ma duc intr-o emisiune. M-a sunat si un nene, care mi-a propus un format de emisiune. "Acum nu vin, ca sunteti razna politic. Stai sa treaca alegerile, sa vad daca va reveniti", i-am spus, in gluma, dar vorbind serios. 

Precum vad, nu si-au revenit. Ba din contra, sunt mai rau. Pana in noiembrie 2014, lipseau din grila B1 stiri despre cat de bine vorbeste Elena Basescu si despre cat de corect face actele notarita Ioana Basescu. Familia Iohannis primeste insa un tratament mai bun decat familia Basescu...

Pot sa inteleg jurnalismul de tip "constructiv", in care o redactie alege sa prezinte doar aspecte pozitive din activitatea profesionala a unei persoane publice. Pot sa inteleg partizanatul politic, pentru ca si jurnalistii sunt oameni si au preferinte. Dar cand lauzi momente de-astea, gen "doamne, ce bine ii sta in rochia aia", nu faci un serviciu nimanui. Esti doar lamentabil.

De-aia mi se pare penibila stirea. Pun pariu ca si doamna Iohannis se simte usor jenata cand vede titluri de-astea. Dar daca eu gresesc, iar tu crezi ca doamna Iohannis e atat de tare incat poate merge pe apa, si vrei sa ma faci pesedist, pedelist, sau mai stiu eu ce, iti stau la dispozitie.

Mai multe din această categorie: « fara titlu Cum am rămas fără gay »
© 2023 Bogdan Stoica