Klaus Iohannis Program Prezidential Klaus Iohannis Program Prezidential

Ce spunea Klaus Iohannis in 2014 despre promovarea turismului in Madeira

"Madeira (din portugheză madeira, însemnând lemn) este un arhipelag portughez din Atlanticul de Nord, la 860 km de Lisabona, capitala Portugaliei. Insula Madeira a fost acoperită de păduri seculare, care au fost defrișate și arse. Are un climat blând, cu temperaturi de 22 °C vara și 16 °C iarna, care permite culturi de viță de vie, trestie de zahăr, bananieri, portocali, lămâi. Insulele din arhipelagul Madeira sunt faimoase pentru vinul de Madeira si au o populație de 250.000 de locuitori".

Asta zice wikipedia. Iohannis nu spunea nimic in 2014 despre aceste insule. Vorbea, in schimb, despre necesitatea promovarii turismului din Romania: 

"(...) Suntem în continuare pe ultimul loc la absorbția de fonduri europene. (...) Nimic nu scuză faptul că România nu a avut, după momentul integrării, un proiect de ţară în interiorul Uniunii Europene. Cu atât mai puțin scuzabil este acest lucru, cu cât nu doar potențialul deosebit uman, inovativ, turistic (...) îndreptățea țara noastră să aibă un profil mult mai puternic (...) Absența unei infrastructuri funcționale, care să lege România de celelalte state europene, riscă să lase țara noastră la periferia Uniunii Europene și reprezintă un impediment serios în dezvoltare, atragerea de investiții, promovarea turismului și culturii etc"

2015, aprilie. Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen, se afla in vacanta in insulele Madeira din Portugalia, informatia fiind publicata de site-ul ziarului portughez Diarios de Noticias. Si stiti de ce? Pentru ca nu avem o infrastructura functionala, bai! Incercati voi sa va duceti cu avionul in Bucovina, sau sa mergeti intr-o livada de curmali, in Delta. 

Comentarii - doar aici: www.facebook.com/bogdanstoica.ro 

© 2023 Bogdan Stoica