Bai preotilor, nu va suparati ca va intreb: de ce purtati atata aur?

Înțeleg și eu că simbolul suprem al profesiei voastre nu poate fi făcut din plastic, pentru că plasticul n-are nimic de-a face cu istoria. Nici din fier, că ar rugini și ar transmite un mesaj prost. Pot sa inteleg numarul mare de decoratiuni aurite din biserici, pentru ca se refera la maretia CEO-ului vostru. Dar nu puteti, mă, macar cand iesiti in public, să vă atârnați de gât o cruce de lemn? de ceramică? de sfoară împletită? Biblia e plină de referiri la aceste materiale. De ce trebuie să fie din aur?

De ce trebui să vă afișați cu blingul de gât, în condițiile în care ce vindeți voi se referă la umilință, modestie, autocontrol în acumularea averii?

De ce, mă? Că nu pricep...

Personal, nu cred că oamenii mai stau cu faţa spre Biserica asteptand bunavointă. După 25 de ani în care au văzut decât dispret, tarife mari, opulenta si tupeu, nu mai suntem in situatia in care sa ne jenam ca simtim nevoia sa criticam o fata bisericeasca. Nu ne simtim mai putin crestini cand vorbim de rau un preot. Ba, dimpotriva, simtim ca facem curatenie....

Vorba voastră: să vă ferească bunul Dumnezeu de o reacţie populară ca aia de care s-a bucurat Ponta. 

............

Comenteaza aici, daca ai ce: www.facebook.com/bogdanstoica.ro

© 2023 Bogdan Stoica