Alhaji Mohammed Alhaji Mohammed copyright Bogdan Stoica

Să muriţi voi că l-aţi fi votat pe ăsta dacă nu era neamţ?

Pe bune. Gândiţi un pic. Relaxati-va un pic si priviti persoana lui Klaus Iohannis dincolo de clipuri electorale, afise, mesaje. Tot mai sunteti încântaţi de existenţa lui în cursa electorală? Da? De ce? Pentru că eu nu mai văd nici un fel de calităţi la el. Nici măcar pe alea pe care le vedeam când a început cursa electorală.

Trecut: dubios. Afaceri cu adopţii de copii, tranzacţii imobiliare suspecte, apartenenta la un ONG care se ocupa cu retrocedari.

Avere: mare, pentru un prăpădit de primar de oraş mic. Foarte mare, chiar. Sibiul nu este un oraş cât Braşov, Ploiesti, Iasi, Cluj, Timisoara, sa faci asemenea bani, atat de repede.

Familie:  n-are copii. Are o sotie despre care nu se stie mai nimic in afara mizeriei cu casa si o sora misterioasa, Krista, plecata in strainatate. Parintii locuiesc cu chirie in Germania, desi fiul lor are sase case.

Promisiuni: Razna, abstracte si putine. Nimic concret. Romania lucrului bine facut: Cum? Ce? Cand? Cum? Programul lui electoral e ca un cantec de Marius Moga. 

Putere de munca: limitata. Il obosesc orice manifestare, emisiune, interviu, mai lung de o ora. Ii plac concediile, plimbarile mai mult decat se vede la tv.

Abilitati de comunicare: Zero. Vorbeste bolovanos, pe un ton egal, de parca nu simte nimic. Eu chiar il suspectez ca nu simte nimic, pentru nimeni, in afara de el.

Succese anterioare: cautati pe net presa locala din Sibiu. O sa gasiti suficiente tunuri date de Iohannis, despre care presa a scris si despre care sibienii stiu. Stiu, Sibiul e un oras misto. Dar si Piatra-Neamt este misto, orasul ala condus de Pinalti, pe care l-ati vazut cu catuse la maini, zilele astea. 

„Da, dar nu conteaza. Noi il votam pe Iohannis pentru ca este bun si pentru ca se opune raului rosu, reprezentat de comunistul de Ponta”, veti raspunde in cor.

Pe bune? Eu nu-l vad opunandu-se in nici un fel. In spatele lui Iohannis stau, exact ca in spatele lui Ponta, oameni din serviciile secrete si niste mafioti profesionisti si niste oameni pe care romanii ii detesta. Ganditi-va, de exemplu, ca de campania lui Klaus Iohannis se ocupa fosti ministri ca Orban, Videanu, Berceanu, Blaga. Ma tineti minte nenorocirile facute de astia, pe la ministerele pe care le-au condus? Acum sunati-va vreun var, unchi, vreo matusa sau vreo bunica, care locuiesc in vreo comuna din Romania profunda. O sa va povesteasca ce ciordeli fara margini organizeaza primarii PDL si PNL din armata lui Klaus Iohannis. Nu-s buni, drepti, corecti. Nu-nu. Sunt la fel de hoti ca primarii PSD.

Concluzie: Nu avem un candidat bun si unul rau, in campania asta. Avem doi rai. Unii dintre voi il vad pe Iohannis ca fiind bun doar pentru ca nu va informati, sau pentru ca aveti memorie scurta. Si pentru ca e neamt. De fapt, nu e. Klaus Iohannis este doar un politician roman. La fel de hot, prost, rau si inert la viitorul copiiilor tai ca orice alt politician din Romania, si-l vad gata sa convietuiasca cu cei mai mari hoti ai politicii daca interesele politice si financiare i-o vor cere.

Gandeste-te, da? Macar zece secunde, gandeste obiectiv. Daca pe Klaus Iohannis l-ar fi chemat Claudiu Ionescu, l-ai mai fi votat? 

 
 ....si-acum cumpara o carte misto pentru o tipa misto: 

w1w2w3 w5
w4w6 w00

 

© 2023 Bogdan Stoica