De ce l-au dat afara pe ala de la Digi? Pentru ca merita

Cristi Citre, jurnalist specializat in Politica la Digi24, a fost dat afară din cauza unor postări anti-Ponta pe pagina sa de Facebook. Bineinteles, jurnalistii basisti au sarit de cur in sus: ca e ca pe vremea lui Stalin, ca e anti, ca e revoltator. O prostie. Baiatul ala a fost dat afara pentru ca nu si-a respectat fisa postului.

Mai sunt si aia care cred ca o entitate de presa e ca un cult religios si care sunt scandalizati ca omul nu este lasat sa-si exprime liber opiniile. Ba este lasat, ma. Cei de la Digi24 nu i-au sters contul de Facebook.  I-au spus doar: "Coane, noi ti-am spus de cand te-am angajat ca nu toleram chestiile astea. Hai, valea acasa, du-te si exprima-te liber".

Pentru ca i-au spus. O recunoaste chiar Cristi Citre: "Faza ca noi jurnaliștii nu avem voie să avem o opinie a fost o altă explicație care mi s-a părut aberată și care ni s-a mai spus mai demult. Nu avem voie să ne exprimăm opiniile nici pe Facebook, d`apăi în altă parte".

Bai Cristi, pai daca regula ti s-a parut aberanta, de ce mama dracului nu te-ai dus tu in alta parte? Si daca ai ramas in Digi, de ce nu respecti regula? Pe bune, daca e interzis, de ce ai scris, ma, pe Facebook, ca Victor Ponta e bolnav, nesimtit si fara discernamant? Cum o sa te mai duci tu, ca reprezentant al unui post tv care vrea sa ramana neutru politic, la conferintele de presa ale lui Ponta?

  • Nu zic ca Citre n-are dreptate. Ci ca trebuia sa se abtina, daca dorea sa-si pastreze postul de jurnalist, pentru ca asta i-a cerut angajatorul lui. Pentru ca daca nu lucra la Digi, nici macar n-ar fi avut ocazia sa-l cunoasca pe Ponta si sa-si dea seama ca e un cretin.
  • Digi24 a facut foarte bine ca l-a dat afara, in loc sa-l certe, cum cer de ieri incoace fanii lui Citre. Acum, toti angajatii Digi24 si-au amintit regula: ramanem neutri politic.

Ganditi-va putin: sa zicem ca aveti o firma, care face piese auto pentru Ford si  Dacia. Si intr-o zi, un agent de vanzari scrie pe Facebook ca Fordul e o rapandula de masina si ca la Dacia lucreaza numai ghertoi. Ce faceti? Nu-l dati afara pe cretin? 

Am ajuns sa nu mai suport oamenii care cred ca pot modifica regulile dupa bunul lor plac, desi nu sunt propriii lor stapani, si care dupa ce-si iau un sut in cur, se declara dizidenti. Sau rahatii din presa, specializati in a minti ca la meteo.

Apropo: incercati sa lasati pe paginile de FB ale Sorinei Matei sau Robert Turcescu, cei mai mari aparatori ai libertatii de exprimare, un comentariu anti-Basescu. O sa vedeti cum dispare. 

Incercati si la BBC, unde chiar se face jurnalism de calitate, sa spuneti ceva nasol despre regina Angliei. Nu merge.  

Pana mea, incercati chiar aici sa lasati un comentariu, si-o sa vedeti ca nu se poate. Si stiti de ce? Pentru ca e blogul meu, n-am chef sa fiu injurat folosindu-se propria mea logistica.

Mai multe din această categorie: « poza in care totul e gresit avocata »
© 2023 Bogdan Stoica