Cum le-au curs balele, frate....

Cred ca ziua de azi i-a durut. Antena 3, B1 TV, Realitatea TV, Romania TV - au difuzat toata ziua imagini de la inmormantarile victimelor accidentului de avion din Apuseni. Toata lumea cu care m-am intalnit azi a discutat tot despre asta. Facebook si Twitter sunt si ele doldora de mesaje pe tema celei mai rusinoase ispravi a Romaniei. Subiectul e inca fierbinte, vinde de rupe. 

Iar ei? Oamenii - chipurile - cei mai importanti din Romania, Ponta, Basescu, Antonescu, Udrea - unde au fost? De ce nu s-au vazut pe sticla?

Va spun eu de ce. Au fost sa joace o hora stupida, in cat mai multe localitati din Romania, in cinstea zilei de azi. Aranjamentul era facut deja, cu activul de partid, de saptamani bune. Au fost chemati membri de nadejde din filiale, au fost invatati poezii si imbracati frumos cateva sute de copii, s-au cumparat flori, steaguri, mocheta rosie, s-au inchiriat instalatii de sonorizare. Cum era sa lipseasca? Pai credeti ca mai ies furnicutele, la propaganda, daca nu le onorezi?!

Ce-a fost azi? Ziua Unirii. O sarbatoare importanta, teoretic, dar tot mai neimportanta. Nu ne mai uneste aproape nimic. De dezbinat, ne dezbina Steaua, RosiaMontana, e-urile din cremvusti, Catedrala. Ce unire?! Care unire?! 

Am ajuns aici, la relaxarea asta, si datorita lor. Americanii petrec pe cinste de sarbatorile nationale. Mancarea, bautura, muzica si tipele sunt la mare pret. Numai noi suntem pusi sa stam in frig ca sa ascultam discursurile inepte ale unor tipi pe care, de fapt, i-am arunca la gunoi pentru modul in care ne conduc. Ideea e ca si ei stiu asta, dar pana anul asta, nu le-a pasat. Ca eram de acord sau nu, ne asurzeau, de ziua unirii, cu prostiile lor.

Anul asta, insa, in acelasi timp cu parastasul lor cretin si circular, s-a tinut o petrecere mediatica, organizata pentru Adrian si Aura, la care politicienii au ramas pe dinafara. 

Ponta ar fi avut ocazia sa fie necrutator cu incompetentii care i-au ucis pe cei doi. "Ii bag in puscarie, nu se poate asa ceva.."

Antonescu si-ar fi amintit cum i-a luat cancerul o sotie. "Tragicul face parte din viata, sa speram ca sacrificiul acesta nu se va mai repeta"

Basescu ar fi plans cum stie el mai bine. ".... mîhî, mîhî ...."

Elena Udrea ar fi avut ocazia sa poarte rochia aia neagra de patru'ste de mii de euro. "Imi ocupa loc în sifonierul ala de aur de un an! Inca un an si o face husa la mop".

Cred ca le-au curs balele de pofta...

Comenteaza aici: www.facebook.com/bogdanstoica.ro

© 2023 Bogdan Stoica