Băi Tomac, nu te supăra că te întreb - eşti cumva prost?

Eugen Tomac, de la Miscarea Populara: "eram imbracat in blugi pentru ca vrem sa promovam spiritul tanar al partidului" (Romania TV)

Am pus enunţul interogativ în titlu ca să fiu politicos. Dar pentru mine, nu mai exista dubii: băiatul ăsta e prost cu acte.

Numai un comunist poarta blugi ca sa arate tanar, băi Tomac. Restul lumii îi poartă oriunde, în orice situaţie, indiferent de vârstă, sex, naţionalitate, ocupaţie. Cliseul generatiei in blugi a fost creat de Adrian Paunescu, ca semn de revolta discreta fata de sistemul condus de Ceausescu. Cliseul mergea la fix, atunci, in anii 80. Acum, daca spui ca porti blugi ca sa pari tânăr, greşesti. Pari doar foarte prost.  

Cum o sa te imbraci, băi Tomac, cand o sa vrei sa pari responsabil? In costum? Iar cand vrei sa pari că sprijini agricultura, o sa-ti pui ițari și opinci? Cum o să te îmbraci când o să ții în discurs intr-o maternitate? Într-o rochie largă și mocasini? Nu te întreb cum o să te îmbraci la o intâlnire cu comunitatea gay, pentru că vreau să mănânc şi în seara asta....

N-am nici o treabă, cu nici un partid, dar mereu mă uit cu interes spre partidele noi. Ori, dacă Mișcarea Populară e condusă de un tip care crede că ne seduce cu șifonierul lui, nu mai am nici o speranță.

Mai bine o punea Băsescu pe Elena Udrea, şef, din prima, la PMP. Existau şanse ca tipa să-mi arate o ţăţâ exact când trebuie, şi să mă facă să devin atent: poate-i văd şi doctrina....

© 2023 Bogdan Stoica