Paiş'pe

Am fost acum un an ultima oară în barul 14, pe la prânz. Am mâncat nişte sandwich-uri calde, pline de un parizer odios. În seara asta am ajuns iar, fără nici un chef, dar convocat de un bucureştean, după principiul "doar acolo ştiu să ajung". Am o baftă de d-ăştia....

Altceva, frate, fără "black beauties"... Singura problemă a serii a fost un echipaj de "doi plus două", ieşiţi probabil să sărbătorească ieftin nunta de argint. Vă asigur, două femei de 50 de ani, uşor luate în goarnă de nişte ginuri şi excitate probabil de fuck-ul festiv anunţat după, pot face gălăgie cât 20 de eleve de-a zecea care au trecut a unş'pea...

Nota zece pentru organizare. Cele două mucoase - o blondă şi-o brunetă de 1.50m fiecare - au făcut faţă cu brio, timp de două ore, la vreo 10 mese ocupate de vreo 30 de inşi. La fel de rapid ca la London, la fel de silenţios ca la Bulevard.

Nota 10 pentru mâncare. Bucătarul şi-a dat masterul în faţa mea livrând la masa noastră un fel de mâncare tipic unui hotel de lux şi unul - unei case de ţăran autentic. 

Nota 7 pentru nota de plată. Chiar dacă preţul mâncării este rezonabil, barul 14 se înscrie în categoria localurilor în care un fresh de portocale costă de la 10 lei în sus, o chestie pe care nu o pricep: 4 portocale, adică necesarul pentru un pahar de suc natural, costă 2 lei. Ce pula mea plătesc de încă opt lei, paiul?!

[Paranteză: localul care o să facă din freshul de portocale un produs popular, la 4-6 lei, o să dea lovitura în Ploieşti.!]

Per total, barul 14 e ok. Ok să mergi să bei 10 beri, în gaşcă de 10 inşi, nu să te chinui să discuţi despre dezvoltare online.

Dacă o să fac sex vreodată într-o toaletă, vreau să fie aia de la Hard Rock Cafe

"Lăsaţi patronii de restaurante să vină la mine", ar trebui să scrie pe firma Hard Rock Cafe, sub un Iisus în geacă motor, cu un Jack într-o mână şi o costiţă de porc în cealaltă. Sigur, ar fi ceva probleme cu Patriarhia, cu ortodocşii-amatori de pe Facebook, dar ar fi şi efecte pozitive: arta iconoclastică românească ar ieşi de sub culorile sumbre ale ortodoxiei, iar sfinţii ar deveni cool pentru o întreagă generaţie. Sau nu?

Revin. HRC este un local în care ajungi, de la Gara de Sud din Ploieşti, în cam tot atât timp cât îţi ia să te duci la DaVinci 3 şi să găseşti un loc de parcare şi o masă liberă. Un local în care eşti întâmpinat la uşă de cineva care nu numără membrii grupului, ci întreabă câţi o să vină până la final. Aici nu trebuie să te scuzi ospătarului că vrei întâi să te pişi, şi abia apoi să-l priveşti în ochi, pentru că îţi face el sugestia asta, dacă te vede agitat, cu un relaxant: "nu vreţi să vă spălaţi pe mâini?".

Ba da, dar după ce mă piş..... Şi aici e locul nimerit să discutăm despre toalete. Vreau să spun că dacă o să fac sex vreodată într-o toaletă, vreau să fie aia de la Hard Rock. Mă întind eu pe jos, am încredere...

Back in: mesele, scaunele, sosierele, tacâmurile - de top. Cuţitul taie, furculiţa înţeapă, sosiera nu dă pe-afară, oricât ai fi de neîndemânatic. Scaunele nu fac zgomot dacă eşti vreun nevolnic care nu le poate ridica, şi le târşâi. Zici că atunci când au inventat conceptul, au adus o sută de timizi şi gafeori şi le-au studiat comportamentul, astfel că acum nu există posibilitatea practică să te faci de căcat.

Mâncarea nu se poate clasifica. N-am mâncat nicăieri ce are la Hard Rock Cafe. Se simte o influenţă din partea KFC şi McDonald's, dar ce vreţi, frate, asta e mâncarea tradiţională în SUA, ăştia nu făceau sarmale... Oricum, e o influenţă pozitivă. E ca şi cum lui Lili Sandu i-ai pune ochii lui Megan Fox, sau lui Beyonce abdomenul lui Nicole Scherzinger (ce de artiste ştiu, incredibil, deşi habar n-am ce cântă!!!). Ce e foarte mişto e că HRC nu schimbă standardele şi reţetele. Ce-am mâncat acum doi ani, la lansare, avea şi acum.

Preţurile... Hai să spunem că nu e momentul să discutăm despre asta. Lăsaţi aşa, insist. Ei bine, dacă insistaţi şi voi, fie: aproape dublu faţă de London House, cel mai scump local din Ploiesti. Nenorocitul ăla de hamburger e 25 de lei doar pentru că e la farfurie. Iar cu banii daţi pe două cocktail-uri cumperi lejer o sticlă de cinzano, un kil de lămâi şi un set de sticle de Bacardi Breeze. Asta dacă nu eşti genul care cumpără "la băieţi" două baxuri de bere Neumarkt la doi litri şi nişte lichior de vişine Kuzomdi pentru fete, "să bea şi ele cu noi", de la nonstop.

Cu muzica e o problemă la Hard Rock Cafe. Ciudaţii ăştia de americani nu agreează monştri sacri locali ca Adrian Enache, Florin Salam sau Bambi. Nu tată, aici asculţi indi, grunge, metal light şi hard fm. Iar de auzit se aude impecabil: în timp ce urechile tale fac sex cu o chitară, ficatul îţi numără relaxat başii...

Scuze pentru desele referiri la sex, sunt un pic ne. Si mergeţi cu încredere la Hard Rock Cafe, dar luaţi minim o sută de lei de om, plus banii de benzină...

UPDATE 1 - Am fost si in 2013. Si-a fost perfect din nou...

UPDATE 2 - poza e facuta in 2014

 

comentezi? www.facebook.com/bogdanstoica.ro

KFC - mai degraba la pachet....

Nu ştiu care a fost primul pe pământ, McDonald's sau KFC, dar acum, mie ultimul mi se pare fiţa proastă a primului. Cred că nu e loc mai bun în care poţi să explici cum ajung extensiile de brand să slăbească forţa acestuia. Nu e ca la Mc: vită, pui, brânză. Mă uit la mine: nu ştiu nici măcar un singur nume de meniu KFC; cer ori aripioare picante, ori cutia aia cu aripioare şi cartofi. Nu ştiu ce sunt Crispy, şi n-am idee ce înseamnă Variety. 

Pentru unii care s-au branduit în România ca nişte rebeli ai fast-food-ului, având cele mai bune aripioare picante din lume, şi care au pus presiune pe zeci de mii de românce să-şi încerce propria reţetă, cei de la KFC arată ca nişte foşti rockeri spectaculoşi, ajunşi acum producători muzicali, la costum. Au vreo 10 sau 12 feluri de mâncare, combinate în vreo 7 meniuri, şi încearcă să ascundă faptul că vând bucăţi din aceeaşi găină, ambalată diferit. Şi e aiurea: dacă vreau varietate aleg un restaurant, mi se pare culmea snobismului să încerci să creezi din mine un consumator sofisticat de fast-food... 

În rarele ocazii când mănânc "keiefsiuri", prefer să iau la pachet, din cauza mirosului. Din punctul ăsta de vedere, la KFC este ca la orice restaurant de gara, intri mirosind a duş şi ieşi duhnind ca o subţioară de gospodină în preziua Paştelui. Culmea, din tavan se zgâiesc la tine vreo 6 guri de ventilare, nefolosite. Wtf?!

Sunt şi alte rele la KFC: lipsa şerveţelelor umede (de ce mama dracului trebuie să le ceri, până acum un an erau incluse), toaleta mereu înfundată, mesele unsuroase, terasa mereu ocupată de intelectualii de la Selket şi BGS, cu ale lor glume sonore. Să nu uit cafeaua: parcă e trecută printr-o cârpă îmbibată în ceva amar...

Ce merge bine la KFC: personalul. Fetele se mişcă rapid, nu te f*t la cap cu "poate nu ştii că vrei să asculţi 4 minute de meniuri", mesele lăsate ocupate de retardaţi sunt eliberate rapid, găseşti ziare şi reviste de citit, muzica e friendly iar clientela - mai mişto decât la McDonald's. Cea mai importantă calitate: poţi mânca ceva în 7-8 minute, de când intri pe uşă şi până ieşi. 

Una peste alta, KFC îmi trezeşte nostalgii: îmi aduc aminte cum plecam cu trenul la Bucureşti, la nişte aripioare picante în Romană şi la nişte beri complicate peste drum, la Grădiniţă, plimbare din care reveneam peste două zile, din trenul de Sinaia, cu gândul la aripioarele picante de la KFC...

memories with KFC? www.facebook.com/bogdanstoica.ro

De ce am ajuns sa urasc angajatele McDonald's

Faceţi următorul exerciţiu de comunicare: adresaţi-vă unei tipe, pe care o consideraţi atrăgătoare, cu formula "Pisi, ne-o tragem si noi?". O să vedeţi că în nici un caz nu vi se răspunde cu: "Unde? Doar normal sau şi anal? Vrei să-mi dai şi o m**e? Cu prezervativ sau fără? Să chem şi o prietenă?". Nu! Nici nu e normal să se răspundă aşa, în nici o situaţie. La o întrebare simplă se solicită un răspuns simplu. În cazul de mai sus, cel mai probabil răspuns ar fi: "Porcule!".

Pentru tipele care lucrează la restaurantul McDonald's din centrul Ploieştiului nu bag însă mâna în foc că normalul e normal, şi simplul e simplu. Dacă le ceri o cafea, eşti întrebat în rafale ca de mitraliera: "Cu lapte? Sau vreţi caffe latte? Vreţi două de zahăr? Aici sau la pachet? Nu vreţi şi o brioşă? Aţi încercat salata?". De 10 ani e aceeaşi problemă, şi tot de atunci ajungem, după ritualul inutil, la ceea ce apare în reţeta de bază: o cafea, două pliculeţe de zahăr, o doză de lapte şi o lopăţică de lemn.

Poate că acum 10 ani, era normal să-ţi toci clientul la cap. Poate că atunci, ăla care cerea o cafea habar n-avea că o poate primi în patru feluri diferite. Acum, nu. Fiecare dintre noi ştie exact ce vrea. Dacă vreau o cafea cu lapte, pot să pronunţ singur "cafea cu lapte". Dacă vreau să plec cu ea, pot să spun "la pachet". Şi da, pot spune dacă vreau zahăr în plus.

Am încercat, duminică, să mă fac înţeles uneia dintre angajatele McDonald's. Când ritualul isteric de comunicare s-a epuizat si a ajuns la "Cinci lei, vă rog", am început eu: "Lei noi sau vechi? Vrei o bancnotă de cinci lei sau nu contează? E ok să-ţi dau patru hârtii de un leu şi două monezi de 0,5? Îi vrei acum sau după ce-mi dai cafeaua? Pot să achit cu cardul? Dacă n-am card, mai pot să plătesc aici?". Nu s-a prins, sărmana, e mult prea spălată pe creier de managerii care probabil îi spune zilnic "vinde mai mult! maximizează profitul din cafea!"

Cafeaua de la McDonald's Ploiesti continuă să fie ok. Tehnica de vânzare a mecdonaldizdelor mă scoate însă din sărite...

Comentezi? Fa-o aici.

Vienna Cafe

O să râdeţi, dar eu mă simt la Vienna Cafe exact ca în cantina din unitatea militară unde am făcut armata. Motive sunt două: 1. E foarte greu să nu mănânci ceva, deşi ai venit pentru o cafea şi o discuţie; 2. Ştiu pe toată lumea: da, chiar şi pe cei pe care nu-i cunosc personal, tot îi ştiu după moacă, pentru că le-am văzut moaca pe Facebook.

Relaţionarea din mintea mea e pozitivă: cantina este, pentru orice soldat, singurul loc în care nu rişti să auzi, din senin, comanda "Culcat!" Aşa şi la Vienna Cafe: nu risc să dau peste antipatici, deci mă duc cu plăcere.

Pe fond, asta e şmecheria Vienna Cafe. E de departe cel mai monden loc de luat masa al Ploieştiului. Localul are noroc, statutul ăsta i se potriveşte. Şi numele e ok, chiar dacă e al treilea local din Ploieşti numit aşa. Da, nu vă încruntaţi, mini-pub-urile din benzinăriile OMV se numesc tot Vienna Cafe. Sau nu v-aţi uitat niciodată pe geamuri?!

Vienna Cafe are de departe cea mai mişto terasă din oraş, făcută - culmea! - pe locul celei mai frumoase foste terase din Ploieşti, Merry parcă se numea, nu? Nu mă aştept să mă aprobaţi, probabil mulţi dintre voi erau, pe vremea aia, doar un licăr de interes în ochii a doi străini care beau un suc la mese alăturate...

Despre interior nu mă pronunţ, pentru că am auzit un arhitect vorbind despre el. Pot să vă asigur însă că Vienna Cafe nu e doar "mişto decorat", ci făcut într-un stil care apare în manuale şi e făcut bine. Nu ştiu nimic despre zona de restaurant, pentru că, paradoxal, n-am mâncat niciodată acolo; numai în bar sau la separeu. 

Mâncarea de la Vienna Cafe e fără cusur. Eu, posesorul celui mai needucat stomac din lume, sunt capabil să mănânc aproape orice de acolo. Ţin minte că am mâncat o dată, spre propria-mi stupefacţie, ceva cu conopidă, deşi consider asta, lângă porumb şi sfeclă, un furaj bun doar pentru vaci. Ştie bucătarul ăla...

În plus, şi la Vienna Cafe a apărut "afordable menu", costă 19 lei şi include trei feluri de mâncare. Cu un leu mai puţin ca la Bulevard, cu doi lei mai mult decât costă nenorocita aia de ciorbă de la Casa Prahoveană şi cu 10 lei mai puţin decât spanacul de lux de la London House. Apropo, spanacul de la Vienna Cafe e mai bun...

Sigur, n-ajunge să ai 20 de lei ca să te rupi în figuri la Vienna Cafe, la prânz. Localul impune tot atât cât clienţii obişinuiţi ai locului: o droaie de oameni de afaceri, baschetbaliştii de la Asesoft, plus cea mai mare cantitate de expaţi văzută vreodată într-un local din Ploieşti. De fapt, aşa s-a branduit Vienna Cafe ca local tare în Ploieşti: făcând cunoştinţă străinilor cu bucătăria românească. Cine a văzut vreodată un japonez beat muci zâmbind unei bucăţi de pastramă de oaie ştie la ce mă refer..

Am scris mai sus "baschetbalişti", deci v-aţi prins că Vienna Cafe e plin de fete: puştoaice de liceu, foste şi actuale wannabe... Curvetul de lux nu vine la prânz, ci seara; din nou, o deosebire faţă de London: proxeneţii lipsesc.

Singura mea problemă la Vienna Cafe e cu toaleta: mereu o găsesc plină de pătrăţele de hîrtie igienică aruncate peste tot, ca un confetti gigant. Vrea cineva să-mi transmită un mesaj, sau care-i faza? :))) Pentru că, să ştiţi, nu mă cac prin cârciumi niciodată, pentru că nici una nu pune cărţi sau ziare în wc-uri...

London House

Notita scrisa pe Facebook, in noiembrie 2010. De atunci, am mai ajuns la London House, de mai multe ori. Ii place lui M.

..............................

Nu-mi place London House, dar nu pot să nu-i accept importanţa. Dacă vrei să dai de un manager important din Ploieşti, pe care nu-l găseşti la birou la nici o oră, e suficient să bei ceva, timp de 5-10 zile, la o masă de la London, în jurul prânzului, şi ai şanse de 90% să dai ochii cu el.

De fapt, ăsta e şi motivul pentru care nu-mi place acolo: London House e atât de bine targetat, încât a devenit domeniul de vânătoare al petardelor de lux (apropo, :)) mi-am văzut colege de şcoală printre ele), care, nu-i aşa?,trebuie supravegheate atent de proxeneţi.

Nici ideea de a pune ţara la cale la London House nu e cea mai fericită. Mesele sunt atât de apropiate, încât trebuie să vorbeşti cifrat, sau să accepţi ideea că oricând un tip de la altă masă îţi va spune "am eu numărul lui X, da' ce treabă ai cu el?". Iar un banc bun, spus cu talent, face să râdă câte 20 de oameni, chiar dacă tu eşti acolo cu doar doi prieteni.

De mâncat însă se mănâncă excelent. Nu ştiu cum dracu' fac, dar n-am reuşit să mai comand ceva din meniu de vreo doi ani. E de ajuns să te apropii de vitrina aia cu mâncare caldă şi papilele iau o decizie înaintea ta. Te duci frumos la masă, iar băutura te ajunge din urmă rapid. Scrumiera, farfuriile goale, şerveţelele dispar singure, "ajutate" mereu de o altă persoană, de zici că au 20 de ospătari.

Ca orice lucru mişto din ţara asta, London te face să plăteşti scump pentru îndrăzneala de a-i consuma reparatele. Azi n-am plătit eu, dar A a lăsat o bancnotă de 100 de lei pentru trei porţii de spanac cu ouă-ochiuri şi trei ape plate. WTF?! Păi spanacului, si cartofii îi zic "buruiană", atât e de ieftin. Sau o fi nota de plată mare din cauza apei, ca la Casa Prahoveană? :))

În concluzie: mergeţi la London House când vreţi să mâncaţi ceva bun. Când vă e foame, ocoliţi.

Parcul de Distracţii Păuleşti

E auster şi neprimitor încă de când te apropii de el. Faci stânga în pădure, treci de Regina Nopţii şi faci cunoştinţă cu nişte gropi speciale, ascunse sub frunze şi crengi, de zici că sunt capcane de urs, pensionate. Amortizoarele se înjură şi dau vina unul pe altul pentru confortul pe care, chipurile, ţi-l asigură. Un gard verde, de plasă, printre copaci verzi - banal. Un panou la intrare, la fel de sec, te anunţă că acolo te distrezi. Maxim, îţi spui, nervos că mai pierzi o zi aiurea.

Şi aici e toată şmecheria... Aşteptările date de marketingul locaţiei sunt atât de mici, încât nu te poate dezamăgi nimic. Da, locaţia are doar trei feluri de suc (două sunt Fanta) şi un (unul!) fel de snackuri - sărăţele. Micii se fac după 4.30 după-amiaza, când oricum pleci, vinul fiert e slab alcoolizat, iar muzica abia se aude. WTF?!

Ei bine, avem de-a face cu un "wtf" bun. Parcul de distracţii Păuleşti e lipsit complet de cocalari, piţipoance, cretini care bifează agitaţi locaţie după locaţie sau oligofreni care vor doar să-şi conducă maşina. Pentru ei, pădurea Păuleşti oferă spaţii generoase, lipsite de măcar un poliţist comunitar, care ar putea da 100 de amenzi pe weekend pentru foc neautorizat, gunoi, etc. Dar asta e altă problemă...

Preţurile la parcul de distracţii sunt acceptabile. Cu 100 de puncte cumpărate poţi sta trei ore sus, pe punţile înguste de lemn dintre copaci, în doi, sau poţi uza toată dotarea de la nivelul solului timp de mai multe ore. 100 de puncte costă 70 de lei, dar se poate să le iei şi mai ieftin. Poţi pleca cu cartela de puncte, oamenii nu se supără; n-ai cum să le consumi la Orange, pe factură...

Toaletele sunt din plastic, ecologice, dar inspiră aceeaşi onestitate ca şi parcul. Am văzut toalete de pub mai jegoase ca astea. Recomandare: e mai bine să te caci acasă...

Bref: sunt două hectare cu trasee prin copaci pentru copii, trasee pentru adulţi, tiroliene, paintball, tir cu arcul, manej de ponei, manej de cai, atv-uri standad, atv-uri electrice pentru copii, un tobogan gonflabil, foişoare, tenis de masă, leagăne. Nu te duci să te faci muci, în haine de fiţe, ci în haine sport, să demonstrezi găştii că nu plângi ca un copil la patru metri înălţime. 3G-ul nu merge, aşa că nu poţi rupe facebook-ul sau messengerul. E locaţia perfectă când vrei să laşi deoparte fiţele sau când vrei să verifici cât adult curajos e în copilul tău şi cât copil pus pe joacă a mai rămas din tine.

E de mers...

Retro Caffe

Scris in 2010.

N-am mai intrat sub Casa Sindicatelor de când locul se numea Escape, sau Ecstasy, ceva de genul ăsta. Atunci arăta ca un bufet dintr-o gară oltenească, cu mese de pvc şi romburi de oglindă pe pereţi.

Acum, arată ceva mai bine: pe pereţi nu mai e nimic, sau, dacă e, nu se vede. Nu vă gândiţi că avem de-a face un un design interior minimalist, retro. Nu, tată, sloganul a fost "iefteanu", avem de fapt Ieftin Caffe, cu o suferinţă de lumini. Plus că e mic. Mic rău!

Mai suferă şi la tequila. Nu e normal să-mi fie greaţă de la primul shot, iar preţul de 6 lei mă face să cred că băutura e făcută în China. Cafeaua e ok, dar combinaţia whisky-cola e făcută sigur cu un malţ de Titu-Ilfov, nu de Alabama sau Texas. Mai bine lasă...

Fauna e chiar mişto. E mixul ăla de puştan-adult, venit acolo să se descarce de stres. Raportul fete-băieţi e net în favoarea primelor, ceea ce mă face să cred că e o locaţie sigură. Sigură pentru fete! :))

Toaletele: penibile. Cu încasările pe o seară le poţi face să arate chiar bine, nu pricep cum de le lasă aşa....

Preţurile sunt destul de mici: 3 tequila, 2 whisky&cola, o cafea, o bere, două ape - 60 de lei.

Fum? Nope. N-am văzut aerisiri, dar sunt sigur pe undeva pe acolo. Sigur, fumul iese şi pe uşa care luminează partea din faţă a clubului exact ca pe o sufragerie de bloc în care adolescenţii dansează pe întuneric, iar părinţii vor să transmită semnale de "no sex", din hol.

DJ-ul e modest. Aseară se pleca, în grupuri de 3-5, iar ăsta nu se prindea să schimbe muzica. Păcat, pentru că de auzit, se aude bine.

Fata de la bar e extrem de devotată ideii de sănătate a comunităţii. Dacă ai mai puţin de un deget de băutură în pahar, ţi-l ia! Apoi se uită în cafeaua ta, culege cu îndemânare pliculeţul de zahăr şi lopăţica şi pleacă. Îmi venea să o întreb dacă nu vrea să-mi aranjeze bancnotele după serie, de la mic la mare...

Dacă eşti genul care nu dansează, du-te devreme, să prinzi un scaun la bar sau o canapea. De fapt, dacă eşti genul ăsta, stai dracului acasă.

Ristorante Boccaccio

Să mănânci la prânz la Bulevard e o experienţă absolut mişto: atunci când băiatul ăla cu vestă îţi deschide uşa (cum dracu' face, pândeşte după uşă când se apropie cineva de scări?), ai brusc senzaţia că eşti proprietarul unui castel şi că majordomul te aşteaptă să iei masa. 

Intri, şi senzaţia de proprietate se accentuează: localul e gol. Ploieştenii asociează Bulevard-ul cu "ieşitul la masă seara", habar n-are lumea că şi la Bulevard s-a introdus un afordable meniu, la doar 20 de lei. Nu mă mir de reacţia asta, localul impune respect; se vede că a fost restaurat, nu zugrăvit şi arată impecabil. Iar ospătarii merg parcă pe pernă de aer, nu îi auzi decât lângă umăr cu un "permiteţi?"

Până şi meniul zilei iese dintr-o mapă disproporţionat de mare (deci scumpă, pierzi mult din material la tipar - mă pricep), decorată cu timbru sec: pe lista scrisă cu un font frumos, dar citibil, sunt trei feluri de ciorbă şi trei feluri principale. Aleg coirbă de perişoare şi ciolan afumat cu fasole, iar ospătarul dispare la fel de silenţios ca un Merţan.

Mâncarea e excelentă la Bulevard, dar bucătarul e ori un snob preţios, ori crede sincer că tot publicul de seara vine să mănânce la prânz afordable meniu. Probleme:

1. La ciorbă îţi aduce două chifle superbeeeee, dar mici cât doi biscuiţi. Păi tată, dacă cer ardei, cu ce crezi că mă apăr de efectele lui, cu coca-cola?! Te face pe tine o franzelă?!

2. La felul doi, în loc să scape în minunea aia de iahnie nişte fâşii de carne afumată, omul a decis să taie ciolanul de porc ca pe salam şi să-mi umple farfuria cu rondele, fiecare conţinând mult zgârci şi puţină carne. Mi se pare absurd să-mi bag cuţitul în iahnie doar pentru că pe tocătorul bucătarului, rondele alea arătau ca nişte crini.

Revin la servire: ireproşabilă. Jur că nu mi-am dat seama când mi-a schimbat scrumiera.... Şi mi-a deschis uşa şi când am ieşit, muuult mai mişto decât la McDonald's...

Da Vinci - Bobâlna

In 2010, nu aveam blog. Asta e o notita, publicata pe Facebook, in noiembrie 2010. De atunci, m-am mai dus la DaVinci Bobalna, si am capatat amintiri foarte placute. Asa ca retractez toate rautatile de mai jos.

Ce n-a luat Iulia Coadă în calcul când a început extinderea brandului Da Vinci în Ploieşti este că gemenii-tripleţi cu abilităţi de bucătar sunt greu de găsit şi de angajat. Aşa s-a făcut că la Da Vinci Republicii se mănâncă bine, la Da Vinci 2 - prost, iar la Da Vinci 3, cel mai aproape de Carrefour - genial. Pe Bobâlna s-a mutat Da Vinci 2, un local în care bucătarii n-aveau nici o treabă cu standardul general.

Noul Da Vinci este pe strada Bobâlna, unde era terasa-restaurant Beatrice, lângă Liceul de Artă. O locaţie frumoasă, potrivită cu stilul davincian, dar care merita mai mult de la noul locatar. De exemplu, când locaţia aia era deţinută de un ţăran, scara terasei, făcută din cornier şi tablă de 12mm, era un veritabil element de autenticitate. Localul parcă vorbea: "aş putea arăta perfect, dar ţăranul ăsta mi-a făcut scară de cornier". Acum, scara aia pe care Iulia n-a vrut s-o schimbe spune altceva: "abidas".

N-am mâncat nimic la Da Vinci. Sunt la două zile de la experienţa Casa Domnească, aşa că am întrebat dacă atunci când au mutat localul, au adus şi bucătarul. Răspunsul a fost "da", aşa că am ales să beau un ceai. De portocaleeee....

În rest, ce să zic? Fanii fostului restaurant Beatrice sunt rugaţi să revină, arată mai bine şi vor lipsi manelele. Fanii Da Vinci pot bea ce vor ei...

Abonează-te la acest feed RSS
© 2023 Bogdan Stoica