Cine a violat-o pe fetiţa de 10 ani din Ploieşti - Exclusiv si Senzaţional

Fetiţa violată la jumătatea săptămânii trecute în Ploieşti, în cartierul Malu Roşu, nu a fost victima unui singur individ. Cel puţin şase persoane şi grupuri de persoane au abuzat de ea, unii dintre aceştia fiindu-i vecini, iar alţii având funcţii înalte în statul român, la adăpostul cărora n-ai crede că se ascund astfel de oameni. Vezi care sunt violatorii: 


1. Traian Igaş, ministrul Internelor. Diminuarea salariilor poliţiştilor are efecte perverse în stradă, unde oamenii legii, demotivaţi şi plătiţi prost, nu-şi mai fac treaba aşa cum trebuie (vezi galeria foto de mai jos). Cum să cauţi, alergi, cercetezi infractori, când tu nu-ţi permiţi la prânz decât apă plată cu covrigi?
2. Primarul Ploieştiul, Andrei Volosevici. De doi ani, pune doar amatori la şefia poliţiei locale, fostă comunitară. Sub managementul unora ca Marius Duţă sau Adrian Vaida, poliţiştii locali s-au îmbolnăvit toţi de sindromul tendonului de la subraţ contractat peste agendă, nefiind în stare să strângă nici măcar cerşetorii de pe stradă. Din 2008, la Ploieşti n-a aexistat o singură campanie de informare publică targetată pe minori. 
3. Mama celeilate fetiţe care era să fie violată la începutul lunii, în aceeaşi zonă. Să-ţi intre un nemernic peste copil în casă, cu intenţia clară de a o viola, iar tu să nu anunţi poliţia este un act de neglijenţă criminală. În mintea bolnavă a acestui om, tăcerea complice este un act de încurajare.
4. Noi, toţi locuitorii Ploieştiului. Ne-am îmbolnăvit de nepăsare, vedem oameni căzând în stradă, bătuţi sau jefuiţi, şi nu intervenim. În plus, puneţi-vă întrebarea: v-aţi instruit copilul cum să reacţioneze dacă un străin pune mâna pe el?  Ştie copilul ce să facă? Unde să sune? Unde să fugă? Ce să-i spună sau să-i facă agresorului?
5. Marile companii locale. E limpede că Poliţia nu are bani de campanii de informare publice pe teme de acest fel. Implicarea le-ar costa pe aceste firme  mai puţin de 2% din profit şi le-ar aduce avantaje de imagine incredibile.
6. La urmă, dar nu ultimul pe listă, dobitocul de Ciprian Pap. Omul inventează o ştire ireală, menită doar să crească traficul site-ului unde lucrează. Da, aseară, un tip cu antecedente penale a fost luat pe de stradă, din centru, de un echipaj, şi dus la sediul poliţiei, dar nu a fost reţinut. Asta pentru că nu există nici cel mai mic indiciu că el ar fi autorul violului, individul e doar un biet găinar, care a făcut puşcărie pentru furtişaguri mărunte şi care seamănă cu portretul robot cum semăn şi eu, şi Ciprian Pap, dacă ne punem o şapcă în cap. Pap scrie încă altceva, deliberat, deşi a sunat şi a luat informaţii corecte de la Poliţie. Manipularea populaţiei şi goana după senzaţional ieftin nu vor duce la prinderea individului, ci la irosirea resurselor poliţiei pe cercetarea pistelor false de acest tip. Cineva care va citit ştirea "unul a fost prins", dar diseară, la ştiri, va afla că violatorul este încă în libertate, va crede că poliţia e de căcat, nu că Pap e un oligofren iresponsabil. Aşa că Cipi, marş şi lasă-l pe Stavri să scrie despre poliţie, tu fugi şi numără locuri de joacă. Ăla e nivelul tău. 
FALS 

© 2023 Bogdan Stoica