Putin și Zelenski nu pot semna pacea. Cei doi au alte setări.

S-a schimbat jocul, paradigma, userii nu mai intră singuri pe blog, din când în când, așa că am trecut la un newsletter, care ajunge direct în contul de email al celor interesați să mă citească zilnic - LINK NEWSLETTER - Pentru restul, fac un mic rezumat, aici.

Legat de mască, că am uitat să mă spovedesc, ca tot poporul: pentru mine, ridicarea restricțiilor n-a adus nici o revelație spirituală. La exterior, n-am purtat masca de mai mult de 20 de ori în ultimele 18 luni. Dacă te nemulțumește asta, cere-i demisia lui Lucian Bode, ce e vina mea că nu m-a amendat nimeni? Cât privește portul măștii la interior - locurile pe unde am umblat eu anul trecut erau ale unor oameni extrem de relaxați pe acest subiect. Iar de acum încolo am de gând să-mi cheltuiesc banii așa: A. În principal cu afacerile oamenilor relaxați. B. În secundar cu afacerile oamenilor de bună credință care au respectat legea și atât. C. Niciodată la fasciștii care în loc să-și vadă de cratița/magazinul/cinzeaca lor se exprimau public că oameni ca mine ar trebui izolați într-un lagăr din pădure. Am și un mesaj motivațional pentru ei: vai mama voastră de mâhniți, zilele astea ați fi în stare să vă mâncați copiii ca să le furați pașapoartele și să fugiți.

Mor pe optimiștii negocierilor. Să mor, mă umplu de nervi. Negocierile de zilele astea nu pot viza decât culoarele de refugiați. Atât. Pentru pace nu e pregătit nimeni. Putin sigur nu e. Le-a promis rușilor că termină cu naziștii, deci nu poate opri războiul până nu cucerește toată Ucraina sau până când nu capitulează armata ucraineană, altfel poporul rus o să-l sugrume în somn. Nici Zelenski nu poate semna pacea. Ar fi o pace fără Crimeea și Donbas, care ar face ucrainenii care azi îl adoră să-l sugrume în somn. Nici Putin, nici Zelenski nu au nimic de câștigat dintr-o pace în acest moment. Războiul, nu pacea, le asigură supraviețuirea.

Și încă ceva mega-important. Marți am remarcat ceva la șoferii din București: că nu pot ieși dintr-o stradă laterală într-una principală folosind doar banda 1. Cred că am oprit de 30 de ori, pe banda 2, ca să iasă omul de la el din cartier și să se ducă în centru, la luminițe. Nu zic că bucureștenii sunt șoferi proști. Zic că de la prea multe străzi cu mai multe benzi pe sens au devenit comozi până la nesimțire. Dacă n-ar fi așa ar aștepta să intre în strada principală, nu s-ar băga ca Cîțu în PNL, luând virajul ăla la plezneală, poate iese. Și nu vreau să o aud pe aia cu n-am loc. Drumurile sunt făcute în baza unui standard scris de niște ingineri care au studiat de cât loc are nevoie o mașină ca să vireze la 90 de grade. Deci ai loc, ești doar nesimțit.

O viață fără proști îți urez.

In poză: niște butoni bărbătești din argint, vechi de vreo sută de ani. Sursa: https://kolectionarul.ro

Susține acest newsletter accesând linkurile de mai jos…

link carțile mele
link obiecte de colecție
link rețete vechi românești
link download afișe retro format pdf
link bijuterii unicat din argint
link ziare vechi din ziua ta de naștere
link canalul meu youtube - abonează-te
© 2023 Bogdan Stoica