Completează formularul dacă vrei să primești mesaje de la mine. Promit să fie rare, scurte și cool, pentru că și eu urăsc mesajele lungi, inutile și cretine.

Nelu Tătaru, oficialul care susține conspirațiile

Am fost probabil primul care a zis că Nelu Tătaru e un tâmpit servil. Nu s-a auzit, pentru că presa a căutat să transmită (pe bani sau nu) încredere în autoritățile statului. Faza e că au trecut ceva luni de când tâmpitul e la butoane (s-a și îngrășat, animalul) și a început să dea cu latul. Să o ia pe arătură. Să ninonino. Să fie el, adică. 

Acum vreo două seri am simțit că-mi curge sânge din urechi. E simptomul clar de aud proști. Dau televizorul mai tare și: 

„Respect niște reguli, încerc să mănânc sănătos, iar în condițiile în care într-adevăr am fost într-un focar și, eu știu, posibilitatea este, iau un paracetamol simplu. Doar dacă mi s-a părut ceva iau un paracetamol. Portul măștii provoacă o congestie nazală, iar în acele momente în care simt acele fenomene strict de congestie nazală iau un paracetamol. Prefer să iau un paracetamol atunci când simt că acea congestie nazală este mai importantă. Eu port masca trei sferturi din zi, iar paracetamolul îl folosesc ori de câte ori simt acea congestie nazală. În rest, mănânc sănătos, beau multe lichide și mănânc fructe. Nu iau vitamine, suplimente sau alte pastile” (Nelu Tătaru, la B1 TV).

Congestia nazala, adică senzația de nas înfundat, nu se tratează cu paracetamol. Așa zic doctorii, nu eu. Când ai nasul înfundat poți alege între spray-uri nazale saline; masaj între sprâncene (la baza piramidei nazale) sau aromaterapie cu produse cu eucalipt sau mentă. Paracetamolul este antipiretic (anti-febră) și analgezic (anti-dureri). Nu are nici o treabă cu un nas înfundat. Mă rog, n-ar trebui să aibă vreo legătură mai ales când ești medic, ca Nelu Tătaru.

Las asta deoparte și mă întorc la afirmația portul măștii provoacă o congestie nazală. O chestie pe care trebuia să o aud doar la oamenii care nu poartă masca. La conspiraționiști. Nu la Ministrul Sănătății dintr-o țară afectată de pandemia de covid19.

Cum ziceam: omu' e tâmpit. 

UPDATE: pe 17 noiembrie, la două zile după ce Nelu Tătaru a declarat că "toți suntem de vină pentru tragedia de la Piatra Neamț", președintele Iohannis a declarat că "este o afirmație nerumegată". Deci, am dreptate: nea Nelu e un bou. 

------------------------------

linkuri spre chestii cool de cumpărat:
argint   branduri   cărți   podcast   ponturi   upcycling   vintage   youtube

© 2019 Bogdan Stoica