cum a ajuns politizarea un catalizator al infectării cu noul coronavirus

Dacă tot ni s-a recomandat să stăm acasă, cât mai mult timp, vin și eu cu o recomandare: citiți declarații de avere. Intrați pe site-ul unei instituții publice, oarecare, căutați secțiunea și citiți. În nouă cazuri din zece, o să vedeți în declarații că soția, fiul, tata, mama, pula mea, ale persoanei care a scris declarația, lucrează tot în administrație. 

Păcat că UE nu măsoară acest indicator, pe care eu îl văd al corupției. Ar fi mișto de știut dacă și în UE, un funcționar oarecare are 5 din 7 rude tot în sistemul public. Dacă și în alte țări europene este posibil ca și tu, și mă-ta, și tac'tu', și frac-tu', și sor'ta, și verii de la Giurgiu și cumetrii de la Sovata să lucreze tot în administrație. 

Ce mi-a venit cu asta? Păi, am avut revelația că nepotismul și corupția din România vor fi catalizatori ai infectării cu noul coronavirus. Polițistul ăla cretin care a mințit că nu vine din zona de risc și s-a internat într-un spital a fost șef în Poliția București, lucra la ADP sector 4 iar nora avea job la Primăria Capitalei. Așa s-a ajuns ca un singur prost iresponsabil să bage în carantină patru instituții vitale, printre care si un spital. 

Și e plin de familii în administrație, justitie, poliție, sănătate. Plin. In foarte putine cazuri vorbim de oameni competenti care si-au castigat posturile pe bune. Si asta s-a intamplat pentru că am tolerat, cu toții, nepotismul, clientelismul, concursurile aranjate, politizarea, corupția. 

Să nu uităm de nemernicii ăștia, dupa ce ne facem bine.

O să ne facem bine, stați liniștiți. Evitam aglomeratiile, pastram distanta intre noi pe strada, suntem atenti ce atingem, ne spalam pe maini, cum am stabilit deja (LINK)

cartile mele sunt aici

© 2019 Bogdan Stoica