Cum sa faci bani de pe urma lui Ciolos si de restul caramele

In fond, si ei fac bani de pe urma ta, nu? Un consilier local castiga lunar, muncind opt ore pe luna, din indemnizatii de sedinta, participari AGA si CA, peste 2000 de lei. Un primar face 10.000 de lei. Un deputat sau un senator sar de 20.000 de lei lunar, un ministru se aranjeaza pe viata cu relatiile pe care si le face, iar un europarlamentar castiga lunar 40.000 de euro. De ce nu le-ai intoarce "serviciul"?

Stiu, o sa fie cretini care o sa spuna ca sumele de mai sus nu sunt exacte. De fapt, sunt. Am convertit in bani toate avantajele (casa, masina, benzina, avion, mancare, pizda, cosmetice). 

Si e foarte usor sa faci bani. Trebuie doar sa te uiti care dintre ei s-ar vinde. Eu zic, de exemplu, ca in perioada asta istorica s-ar vinde Dacian Ciolos, aceasta Simon Halep a politicii, acest Gheorghe Hagi al discursului, Monica Belucci a charismei si Fuego al popularitatii. Sunt sute de mii, probabil miliioane de romani care-l plac, desi omul e usor incoerent, usor ilogic, usor desprins de realitate. Sincer, eu cred ca oamenii il plac pentru ca e inofensiv, nu-ti fura pensia, ci muscata din geam, s-o miroasa si sa viseze la o poiana in care alearga gol. Whatever...

Cum faci bani de pe urma lui? Pai, de pe urma lui Fuego cum ai face? Nu poti cu "muzica", pentru ca inregistrarile alea apartin cuiva, nu lui.Ce mai ramane? Moaca? Numele? Perfect.

Pai atunci ia-i moaca si numele si fa repede niste tricouri, niste bratari, niste sepci, niste amulete. Fii creativ, fa-l Superman, Iron Man, Ivan Turbinca, pula mea, asociaza-l cu o imagine megacunoscuta si apreciata. Scrie niste nume/slogane misto, fa-ti de cap, pe mine baiatul asta ma inspira sa fabric doar umerase gri, ieftine, din plastic. Dar stiu sigur ca altii ar plati fara sa clipeasca un tricou pe care Ciolos ia bani de la catedrale si ii da la spitale.

Cand ai gata grafica, fa niste tricouri cu moaca lui Ciolos si vinde-le la mitinguri. Pune-le pe net, si targeteaza grupurile proCiolos. Pun pariu ca vei vinde cateva sute, poate chiar mii.

Acum o sa zica unii "dar n-ai copyright". Nu-ti trebuie, la persoane publice din zona asta, publica, de stat. Iar daca un avocat ma va contrazice si va spune ca de fapt iti trebuie, sa stii ca esti safe, chiar asa, in ilegalitate. Nu cred ca Ciolos ar fi dispus sa dea in judecata niste tineri frumosi care ii pun numele pe alti oameni, fara ca pe el sa-l coste ceva. Plus ca ar pierde voturi. Cat cuprinde. 

Am zis Ciolos, dar poti face asta cu orice politician. Cu primarul tau. Cu deputatul tau. Fie el bun sau rau, depinde doar te tine ca tricourile alea sa iasa cool.

Cum sa faci bani de pe urma lui Ciolos a fost o parte din ce-am discutat cu Dragos Patraru, in podcastul Si de restul caramele - episodul 3, pe care il poti asculta pe soundcloud si il poti vedea pe youtube. Daca iti place, nu uita sa dai like paginii si sa te abonezi la canal (cum suna asta, nene!).

Sa nu uit: chiar daca pare absurd, pentru ca este detestat de 99% din populatia Romaniei, si din moaca lui Liviu Dragnea vectorizata poti face niste bani. Smecheria e sa nu i-o pui pe un tricou, ci pe un pres de sters talpile, la usa

cartile mele sunt aici...

w1w2w3 w5w4w6 w00
... si pe Amazon.

 

Media

© 2023 Bogdan Stoica