cum a ajuns Tolo PR-ul lui Dancila si cat de proasta era Viorica la 26 de ani

Eu nu sunt fan Tolo. De fiecare data cand Tolo a dat cu cineva de pamant a existat un scop vizibil pentru ca omul ala sa fie tavalit. Si cum nu-mi plac coincidentele, nu am halit ce-a livrat personajul asta niciodata. Asta ca sa nu mai zic ca uneori a livrat content atat de prost incat m-am minunat. Mai tineti minte povestea mamutului radioactiv de la Antipa, care otravea tot centrul Capitalei? Tolo a gresit atunci fix acele zecimale care fac diferenta dintre o lamaie tinuta intr-un dulap din Centrala de la Cernavoda si bomba de la Hiroshima (Doamne, ce-am ras atunci.....). Iar acum, cu adoptia Vioricai Dancila, nu pot decat sa fac acelasi lucru.

Sa povestesti despre o tipa nu prea mintoasa, ca la frumoasa varsta de 26 de ani, cand orice femeie normala se gandeste sa mai copilareasca un pic, sa traga un joint mai strong in Vama, sa futa un negru, sa se dea cu placa si sa vada Zanzibarul, decide sa infieze copilul unor neicanimeni mancatori de pe jos, si sa crezi ca obtii un efect devastator, e ca si cum ai crede ca daca vezi un batranel vopsit si strigi "iesi, batrane cu parul balai, sa razi la soare", chiar da soarele. Nu. Obtii doar urmatorul efect:

O femeie de 26 de ani care adopta un copil este misto (pentru ca o femeie din zilele noastre nu face asta decat arareori).

Nuanta "adoptia n-a fost tocmai in regula, viorica a luat copilul imediat dupa nastere", e ceva mai buna, cand te referi la publicul tanar al Libertatea. Ca tinerii nu stiu cum era in anii 90. Eu stiu un baiat care a asfaltat o parte dintr-un parc, sa-l faca parcare pentru un hotel pe care-l facuse dintr-un camin de nefamilisti, totul ilegal. Hotelul ala functioneaza si acum, pe litoralul romanesc, pentru ca dracu' mai stie unde sunt actele pentru orice din anii 90. Era haosul perfect. Dar cand nu stii cum era atunci, nici nu poti sa-ti imaginezi cat de mare a fost ilegalitatea ca sa actionezi electoral in consecinta. Deci este tot insuficient pentru a distruge pe cineva. Ca nu e ca si cum Viorica a luat pe naspa o uzina, sa o taie si sa o vanda la fier vechi. Nu e ca si cum a luat copilul ala, sa-i vanda, dupa aia, corneea si rinichii. L-a crescut, sarmana mediocra, cum s-a priceput mai bine si acum baietul e maaare, scrie miau ca pisica, face dezacorduri ca ma-sa.... E clar ca l-a iubit si ca l-a crescut ca pe propriul copil, nu? Si ajungem la:

O femeie de 26 de ani a incalcat legea ca sa adopte un copil pe care l-a crescut cum a putut mai bine. 

Sesizati, va rog, cum planta de Viorica Dancila a ajuns, in doar doua zile, din tampa tunsa prost, cu lexicul unui copil de opt ani, marioneta lui Dragnea si rusinea Romaniei, o mama misto. Si totul se intampla datorita lui Catalin Tolontan, Bine, Gogule. Daca pana duminica pe Viorica ar fi votat-o doar tampitii care pun stampila cum le spune PSD-ul, de maine incolo femeia are electoratul ei. Si o sa fie votata si de un numar de femei care iubesc copiii, care nu pot avea copii, sau care vor sa adopte copii. Dragnea likes this.

Tolo a transformat-o pe Viorica, din nimeni cu fusta, in acea prezenta feminina pe care PSD n-a avut-o niciodata: femeia normala. Clasica. Old school. O raritate intr-un partid de femei-barbat, puse pe scandal. 

Acum nici nu mai conteaza ca Viorica-i proasta. Ca e clar ca-i proasta. Chiar adoptia actualului analfabet spune asta. Pai daca voiam sa nu afle nimeni, niciodata, de adoptie, in locul Vioricai, eu luam legatura cu acel cuplu de profesori din Sibiu, care se ocupau cu adoptiile. Oamenii lucrau intr-un mare fel. El gasea copiii, ea traducea, actele se faceau imediat, iar copiii aia dispareau complet de nu i-a mai gasit nimeni, niciodata. Nici macar Tolo. 

Inchei cu un pariu: ca PSD va lua, la urmatoarele alegeri locale, un scor mai mare decat cel din 2016. Iar daca nu ma insel (nu prea ma insel, la de-astea), e musai sa-i multumiti lui Tolo. Mu! Sai!

cartile mele sunt aici...

w1w2w3 w5w4w6 w00
... si pe Amazon.
© 2023 Bogdan Stoica