Ciolos, Barna, Tariceanu si Orban la testul porumbului

Uite, asta e un moment de testare a politicienilor si presei, deopotriva. Nici n-ai zice, la prima vedere, dar este.

Asta e stirea: "România se află pe primul loc la producţia de floarea soarelui si porumb din Uniunea Europeană ... arata statisticile Eurostat din 20 decembrie ... locul trei la producţia de cereale ... locul patru la grâu”.

Oricine ar fi ei, agricultorii astia din porumb si floarea soarelui merita toatele laudele. De bine de rau, au pus Romania, pe primul loc la altceva decat imigratie si coruptie. 

Eu abia astept sa vad ce o sa spuna presa aservita de pe ambele parti. O sa dea stirea asa cum se cuvine sau o sa puna in valoare partile ei negative. Unii o sa laude PSD, de parca Petre Daeea a facut ceva concret pentru agricultura, iar ceilalti o sa spuna ca ne bucuram degeaba, pentru ca productiile record nu au fost obtinute de agricultori romani, nu de firme cu capital romanesc.

Abia ii astept si pe politicieni. Parca-l vad pe Ciolos cum zice "datorita masurilor mele, de acum doi ani, s-a petrecut asta", iar pe useristi ignorand complet subiectul, pentru ca ei sunt pasionati doar de bagat oameni in puscarii. Parca-l aud pe Orban, spunand ca liberalii au sustinut mereu agricultura, si pe Tariceanu spunand ca fara politicile ALDE, agricultura romaneasca n-ar fi unde este. Nu vreau sa vad si sa aud ce are de zis PSD, ca-mi curge sange din nas. Blenderul presedintele Romaniei nu trebuie sa zica nimic, e de ajuns ca face zilnic ca stiuletele. 

Pana trec baietii astia testul nemerniciei, eu o sa astept sa cunosc un cultivator de porumb sau de floarea soarelui, sa-i spun "bravo" si "multumesc ca duci Romania in top". Adica fix ce ar trebui sa spuna presa si politicienii.

************
cartile mele sunt in librariile Carturesti, Diverta, Humanitas, dar si pe net, aici: 
https://edituraunivers.ro/book-author/bogdan-stoica/

... daca locuiesti in afara Romaniei, cumpara-le de pe Amazon:
https://amzn.to/2CEYuA6

 

 

© 2023 Bogdan Stoica