zece motive pentru care e bine ca avem Catedrala Naționala

Se poate să fie o droaie de motive pentru care e rău că avem Catedrala, Nu știu, nu m-am gândit. Eu sunt o persoană pozitivă, mă gândesc mereu la lucrurile bune, ca să nu înnebunesc și mă car din țara asta de căcat foarte mișto. Ca urmare, dacă nu ești de acord cu mine, nu mă face bisericos fanatic sau plătit de pesede sau mai știu eu ce morții mă-tii îți trece ție prin cap. Reține doar că nu avem aceeași părere pe acest subiect și nu mă mai înjura, în gâtul mă-tii, că te pot înjura și eu, futu-ți morții mă-tii de negativist.

Deeeeci:

1. (încep cu alea grele) Un aport de două sute de milioane de euro la piața construcțiilor a fost binevenit în anii ăștia. Nu știu câte proiecte imobiliare de banii ăștia ați mai văzut. Gândiți-va, va rog, la cele câteva zeci de mii de persoane care au făcut/cărat/montat măgăoaia asta de catedrală, la cât beton, fier, termopane, gresie, sârmă, adeziv, salopete, motorină, vopsea s-a băgat aici. Toate astea au venit de la niște firme, ale unor oameni, unde lucrează și alți oameni, care și-au luat astfel salariile cu care au cumpărat pentru ei diverse produse, poate chiar de la tine, ăsta furiosu' că de-aia n-avem noi spitale.

2. Românii și-au exersat generozitatea. Au învățat să dea cât pot ei unora care visau grandios. Biserica a strâns bani cum a strâns Cioloș acum doi ani, pentru a cumpăra sculptura lui Brâncuși a cumpărat o pulă, unde-s banii, pitic patetic ce ești?. De bine, de rău, românii au dat niște lei. S-au mai dezvoltat personal, cum ar veni. 

3. Gigi Becali, de exemplu, a dat două milioane de dolari la Catedrală. Mie mi se pare megamișto. Păi decât să-i dea pe fotbaliști de căcat care ajung (aproape toți) distribuitori autorizați de boli venerice prin București, nu e mai bine să dea bani pe ciment, termopane, vopsea și să facă unii PIB? Ba e foarte bine.

4. De bine, de rău, catedrala asta este singurul simbol autentic al celor 500.000 de români care au murit în primul război mondial ca să nu ne ducem noi cu pașaport la Cluj. Știu că pare ireal, dar așa s-ar fi întâmplat fără opincarii ăia primitivi îmbrăcați în haine din lână, nu în Goretex, si fără nevestele lor care și-au vândut salbele ca să țină casa, copiii și boii în bună stare fără bărbat în curte. Fără monstrul asta de beton si cărămizi, am fi terminat anul Centenarului Marii Uniri fără să le fi adus nici un omagiu demn de ce-au facut. Si am fi fost de căcat oricum suntem, că e idioata aia prim-ministru, în pula mea...

5. Dacă ați citit vreun pic de istorie v-ați fi dat seama că preabogatul ăsta de Daniel cu moaca pe clopote ca un cocalar a construit, la București, ceva ce poate deveni sediul creștinătății ortodoxe din toată lumea. Un fel de Vatican, dar pe varianta cu colivă și cu băutură la pomană. Nu mai există, nicăieri, în lume, pă felia asta, ceva de asemenea dimensiuni. Si asta vine cu o droaie de avantaje geopolitice, strategice, de business transnational și de pula mea. Ați vazut cum se duc niste megabăieti la papă, sa rezolve ceva? Asa o să vină și la noi niste romi bogati din Serbia să se roage să-și găsească mașinile ciordite in Bulgaria glumesc, noi avem cei mai bogati romi, nu sârbii.

6. Evenimentul de ieri a fost și o declarație de independență. Ceva fin. Cu speech-urile alea în română și în greacă, s-a spus adio, pentru totdeauna, speech-urilor bisericești în română și rusă, cum încearcă neamericanii noștri de vecini să ne combine, de mult timp. Sigur, ca să înțelegi punctul asta trebuie să mai ai niște lecturi religioase la activ în afară de asta, dar eu îmi bat capul și scriu aici, poate mă crezi pe cuvânt.

7. Biserica asta mare, cum îi ziceți voi catedralei, o să aducă Bucureștiului o pălărie de bani. Stai, că o pălărie de bani face Centrul Vechi de pe urma străinilor. Catedrala asta o să facă două pălării de bani. Știți rușii ăia, care vin doar iarna, în ianuarie, să facă Revelionul pe stil vechi? O să-i vedeți și de Paște, și de Crăciun, și oricând vrea pula lor să vină încoace, la o bucă în Mamaia si la o muie în Sinaia. Iar rușii - întrebați, va rog, în Turcia sau Grecia - sunt niște turiști foarte numeroși, cu foarte mulți bani. Și nu-s numai rușii. O să vedeți, la catedrala asta, turiști cât vedeți in Israel, la NotreDame, la Sagrada Familia și la Basilica Spanacului pula mea, nu știu biserici din lume, dar știu că există și că e mereu coadă la ușile lor. Ei bine, toți turiștii ăștia o să plătească, în România, pentru camere de hotel, shaorma, taxi-uri, suveniruri imbecile, pizdă, pizdă și iar pizdă, că la femei suntem de muuuult Mecca planetei, să-mi trag una, ce femei vezi și pe străzile celei mai prăpădice comune nu vede nimeni nicăieri în lume.

8. Eu n-am donat bani la Catedrală, pentru că știu exact pe ce purcoi de bani două-cinci miliarde de euro stă Biserica Ortodoxă Română, și că ar putea face câte una, la fel, în fiecare reședință de județ. Dar n-am de gând să zic nimic de rău despre ea. Știți de ce? Din două motive (personale, separat de astea opt).

9. Rudele în vârstă. Așa, fraiere cum sunt ele din punct de vedere politic, se simt foarte bine când merg la biserică. Cu cât e biserica mai mare și mai faimoasă, cu atât mai bine se simt (cam cum mă simt eu în garaj, meșterind la vechiturile mele, sau tu pe stadion, urlând la fotbalistii cretini ai lui Becali). Abia așteaptă să vadă și biserica asta. O să-și facă si cruce, să moară Mândruță de necaz, o să boscorodeasca ceva, o să dea niște bani pe lumânări că nu le mai ajung banii la popii ăștia, nici lumânările, deși megaieftin de produs, nu sunt gratis și gata. Sa fie si ele fericite, la mall-ul lor.

10. Băi, eu am mai citit câte ceva în afară de subtitrări de seriale. Și știu sigur că dacă biserica asta ortodoxă romana de căcat nu ținea neamul unit - mai cu japca, mai cu mințitul, mai cu impilatul deschide dex-ul și taci! și cu manipulatul - și nu-și făcea treaba, noi nu mai eram nici popor, nici țară. Am fi vorbit turcă, rusă, bulgară și ungară, am fi avut nevoie de pașapoarte rusești, ungurești, bulgaresti și turcești ca să ne futem după ce ne agățam pe facebook, iar "românia" n-ar fi fost nimic. Domnitorii români n-ar fi făcut nici o brânză fără sprijinul popilor, la cât de mulți și de bipolari au fost credeați că doar guvernele lui Dragnea sunt formate din proști și durează puțin?. Vorbim aceeasi limbă și ne consideram frați de aproape două mii de ani pentru ca biserica ne-a tinut asa, nu școala fara Spiru Haret n-o aveam nici acum, iar omul e din secolul 19, nu 9, sau doina populara n-ati vazut ca Miorita e pe sistem dujmănie?!"Familie", "roman" și "patrie" s-au predat din altar, nu de la catedră sau de la conacul boierului. In aștia aproape două mii de ani, biserica a fost ca un director de firmă, pe timp de criză: l-a injurat toata lumea, dar firma a rezistat. 

Or, dacă biserica ortodoxă din Romania se consolidează, acum, prin măgăoaia asta cat un mall, vă asigur că se consolidează și românismul. Și, din punctul meu de vedere, este bine. Mie îmi place că sunt român, îmi place limba română, îmi place mâncarea românească și-mi place foarte tare că e plină România de pizde mișto, pe care nu le vezi în număr atât de mare nici măcar în Rusia și Ungaria, ca să nu mai zic de Turcia și Bulgaria unde nu le vezi deloc.

Hastag-uri recomandate:

#maibineteînchinilaoideegenialăînbisericaunorcorupțidecâtsăteînchinilauniphoneînmallulaltorcorupți

#DubaiedecăcatpelângăRomâniadacăgăseștilocdeparcareaproapedeușă

#pizdateducecâteodatăînpunctulîncarelvezipeDumnezeu

 

************
dacă ți-a plăcut să citești asta,
binecuvanteaza cu
cumpărături de cărți
sau dă o tură după
artefacte religioase vechi
© 2023 Bogdan Stoica