Sapte motive pentru care pesedistii n-ar trebui sa mearga la miting

Draga   Stimate Bai pesedistule,

Incerc sa trec peste faptul ca esti membru PSD, pentru ca nu simt decat dispret pentru oamenii care se inscriu in oricare dintre partidele din Romania. Poate ca in alte tari unii oamenii impartasesc idei politice cu alti oameni si simt nevoia sa se adune intr-un grup care sa produca schimbari in societate. In Romania nu e asa. Stiu sigur. Romanii se inscriu in partide pentru un job sau pentru o afacere, pe care le vor mai repede si mai usor decat le merita. Atat.

Pe de alta parte, e o tara libera: daca tu vrei sa fii coleg cu hotul de Dragnea, cu nevolnicul de Orban sau cu milogul de Ciolos, cine sunt eu sa-ti interzic asta? Fa ce vrei, cum vrei. Dar nu fi prost. Chiar daca esti prost cat sa te inscrii in partid, iti cer sa-ti depasesti, sambata, conditia de prost si sa nu te duci la miting. Din mai multe motive.

  • 1. Este absurd sa participi la un miting cand faci parte din partidul care conduce Romania. Exista lucruri care te deranjeaza? Ai parghii politice concrete (oameni in parlament, in guvern, in institutii locale), care sa actioneze conform vointei tale. Mitingul este pentru cei care nu au astfel de parghii: pentru partidele de opozitie, pentru ong-uri, pentru oamenii neinregimentati politic si deranjati de cum merg lucrurile. 
  • 2. Esti sigur ca abuzul ala, de care se vorbeste in mitingul PSD, a avut loc? Pe bune? Stii tu sigur ca oamenii din PSD cercetati de DNA sunt complet nevinovati, niste ingerasi delicati? Eu cred ca stii ca nu e asa. Din ce stiu eu, nici un politician complet nevinovat nu a ajuns pe mana justitiei. Sigur, li s-au fabricat probe, li s-au inscenat chestii, dar cred ca poti sa-ti pui intrebarea "pe mine, un simplu pesedist, de ce pula mea n-a incercat nimeni sa ma faca?". Iti spun eu: pentru ca tu, spre deosebire de colegii tai care au mers deja la parchet, n-ai furat nimic. Nu inca.
  • 3. In acest moment, PSD este intr-o groapa de imagine. Un hau. Aproape orice face un pesedist este considerat, de opinia publica, ca fiind nasol si nociv. Pun pariu ca daca un pesedist cumpara maine o suta de fotolii rulante pentru niste persoane cu dizabilitati tot se va gasi cineva sa spuna "pai daca a furat, normal ca are bani de dat, jegosu' dracului". Mergand la miting vei arata si tu la fel de urat ca partidul si la fel de corupt precum coruptii care au facut mitingul asta.
  • 4. Ce te faci dupa aia, in anturajul tau, daca vei fi vazut la miting? La job, cu iubita, cu amicii, cu partenerii de afaceri, care-s oameni normali, fara afinitati politice? Cum o sa te justifici? Daca spui ca ai fost dus cu forta o sa arati ca un papagal, demn sa fie sclav. Daca spui ca iubesti PSD-ul si valorile lui, o sa para ca iti plac hotii si incompetentii. Daca spui ca ai mers pentru ca ai fost platit, fiecare amic cu umor o sa scoata 50 de lei si o sa-ti zica: "fii amabil, imi dai si mie doua limbi pe coaie? Uite, iti dau bani..."
  • 5. Gandeste-te ce-o sa faci daca la mitingul asta iese cu incidente violente. Pocnit din senin, iti va fi foarte usor sa dai si tu, ca asa facem noi cand suntem furiosi, ne transformam in niste prosti agresivi. O data ce te bati, poti intra foarte usor in bucluc.
  • 6. Plus ca e cald, e soare, e misto, e vreme de gratar, de concert, de terasa, de spalat masina, de curatat curtea, de tuns iarba. E zi de weekend, in pana mea, de ce sa i-o daruiesti lui Dragnea? 
  • 7. Ia te rog in calcul si ce o sa se intample daca NU te duci la miting. N-o sa te dea nimeni afara de la job decat daca jobul ala e de electrician si tu esti frizer. N-o sa te dea nimeni afara de la partid, pentru ca e nevoie de prosti ca tine, tot timpul, nu doar acum. N-o sa te injure prietenii si n-o sa te paraseasca iubita pentru ca nu traim in Coreea de Nord. Doar o sa se uite stramb, la tine, cineva din conducerea organizatiei PSD din care faci parte. Mare smecherie! In schimb, daca nu te duci, te mai poti ascunde, o perioada, cu viciul rusinos pe care-l ai. Sau ai uitat ca, in acest moment, expresii ca "iubitul/sotul/fratele/fiul meu este pesedist" sunt considerate rusinoase si dauneaza grav carierei si relatiilor sociale? 

*************
sambata, citeste o carte:

w1w2w3 w5w4w6 w00

© 2023 Bogdan Stoica