Tipul Din Filme Nu Exista - cum am ajuns sa scriu doua Volumul Doi

Incep prin a va reaminti ca eu n-am crezut nici o secunda ca ideea principala din "Tipul din filme nu exista" poate fi subiect de carte. "De ce ar interesa pe cineva cat de bou sunt eu cu tipele?" a fost o intrebare la care doua edituri s-au chinuit sa-mi dea raspunsul aproape doi ani. Si cand m-am prins ca planeta e plina de cretini asemeni mie, am batut palma cu Editura Univers si nu regret nici o secunda: am dat de oameni care se pricep la citit mai bine decat mine si, mai presus, de toate, cinstiti (eu dezvolt rapid alergii la tine si daca vrei sa ma escrochezi cu o banala eugenie).

Asa ca am scris "Tipul din filme nu exista" cat am putut de bine si de amuzant. Am zis sa fac un "Las Fierbinti" citibil, dedicat femeilor, prea putin targetate de creatorii de divertisment din Romania. Si chiar daca mi-a iesit bine, am crezut ca va ramane o carte singulara, un moft de sezon. N-a fost asa. Am primit (nu mint nici un milimetru), peste o mie de mesaje, de tot felul, mai toate spunand "asteptam continuarea". Asa s-a nascut "Tipul din filme nu exista - volumul doi", pe care eu am vrut-o un pic diferita de prima. Din prima am iesit prea adorabil la ce defecte am eu, asa ca am alterat un pic registrul, sa-mi vedeti si the dark side, cea pentru care tipele misto nu raman, mult timp, langa mine.

Am vrut si o coperta care sa spuna asta. Din pacate, in industria vanzarii de carte (pentru prosti: nu vorbesc de editura, ci de lantul de distributie/librarii), inca sunt multe capete patrate persoane incremenite in trecut. Multe. Atat de multe, incat aceasta o sa fie, probabil, ultima carte de-a mea pe care o sa o gasiti in librarii. Prefer ca pe urmatoarele sa le vand online, in benzinarii, sau cu agentii Avon/Oriflame, decat sa mai am de-a face cu industria vanzarii de carte. Acum insa, pentru ca sunt in joc si interesele de afaceri ale Editurii Univers, iar oamenii astia mi-au facut numai bine, am cedat. Partial.

Deeeeci:

O sa gasiti, in librarii si pe net, volumul doi din "Tipul din Filme nu exista" cu o coperta similara cu cea a primului volum. Sper ca interiorul sa va placa la fel de mult ca la primul volum. Cartea arata asa:

cop2

Pe net, insa, asta insemnand doar AICI, o sa gasiti aceeasi carte, cu 32 de pagini in plus si cu o coperta care spune ceva mai corect povestea tembelului din mine. Asta:

cop1

Este acea editie speciala, limitata, destinata celor care au comandat primul volum de pe site-ul edituriiunivers in decembrie 2016 ca sa-l faca cadou. Fiecare dintre ei o sa primeasca un email cu momentul in care volumul doi din editia speciala se va pune in vanzare. Doar dupa ce se vor epuiza cererile lor, si aceasta carte va putea fi cumparata de oricine.

Nu am nici cea mai vaga idee de cand o sa fie cartea disponibila in librarii, sau in care librarii. Nici nu vreau sa o cumparati din librarii, este ultima oara cand colaborez cu ele. Pentru cei pasionati de carti cu autograf, solutia pe care o recomand este comanda pe edituraunivers.ro. Toate cartile de acolo vor fi mazgalite personal de mine. Site-ul vinde si cu livrare oriunde in lume, daca se achita online, o data cu cartea, si transportul (nu cumparati carti "cu plata ramburs", pe international e o adevarata aventura financiara care nu tine de editura, tocmai i-am platit eu o asemenea aventura fiicei mele: cartea a fost 15 dolari, iar transportul 70).

Inchei multumind tipelor care mi-au cerut imperios volumul doi din aceasta carte. Multe dintre voi mi-au amintit de momente uitate in care m-am purtat ca un cretin si facandu-ma sa le astern pe hartie. Multumesc, de asemenea, si tipelor cu care am avut de-a face in ultimul an, crezand, ca naivele, ca as putea fi chiar eu tipul din filme. Nu sunt. Mi-ar fi placut sa fiu, dar nu-mi iese.

ne vedem si ne scriem pe fb.com/tipuldinfilmenuexista, da?
 
Citeste-mi cartile sau fa-le cadou unei tipe misto
 
© 2023 Bogdan Stoica