iti plac coastele si nu le-ai mancat la Doma? esti prost.

Eu uit sa-mi cumpar mancare. Aseara, de exemplu, am impartit cu Ghena o banana, o cutie de sticksuri de-aia mica, o punga de pufuleti si niste smantana cu paine. Eu m-am culcat flamand, el s-a cacat toata noaptea. Si azi, cand m-am trezit eram, asaa, cam lesinat. Mi-am luat cana cu restul de cafea de duminica (da, am uitat sa cumpar si cafea), si m-am dus pe balcon sa o beau. Tolanit pe jos, ca mi-am pus mocheta in balcon, ca moldovenii, ca e viata mea sa stau descult si ma doare'n pula daca va plac moldovenii. Smaf, a venit Ghena si mi-a varsat cana. Pai sa nu-i futi mortii ma-sii si sa iesi dracului din casa si sa cauti ceva de-ale gurii?

Dar cand am iesit am intrat in rutina de luni, cu discutii la telefon si cafea de la 5ToGo, pana pe la 12, cand mi-am adus aminte ca eu n-am mai mancat coaste de porc la Doma cam de multisor. Si-am purces. Nu va mai descriu carciuma, am mai facut-o aici.

"- Dorine, trai-ti-ar familia ta, vreau coaste, dar nu le mai vreau cu cacatul ala de sos dulce, fute-m-as in ele de coaste americane, ca mancam numa' ca la Los Angeles uitand cat de bine se mananca de la Buzau incolo. Vreau si eu niste coaste simple, bine facute, cu un sos de usturoi". 

Am zis asta in cel mai umil mod posibil. Ca Dorin a lucrat in bucatarii de-alea, de figuri, a facut meniul cu mana lui, daca-i zici ca vrei sparanghel in loc de baby carrots (vorba vine, cine mananca mizeriile alea?) iti da cu meniul in cap, "tarane, invata si tu sa mananci ceva fin!", tot urla la mine cand incep eu cu "as manca niste oua cu mamaliga". Dar azi l-am prins asa, mai sensibil. "Bine, ma, iti fac fara sa-ti mai pun #$$(%$*# pula mea nu stiu ce ca n-am inteles..."

Si mi-a facut. Asta.

dom1

dom2

"- Aaaa, o bucata mai mare n-ai gasit, coane? Ca mai bine veneam cu un caine lup, nu cu doua tipe", i-am zis lui Dorin, cand a venit cu coastele. In gand, ca mai mancam pula, daca continuam cu figurile! Si-am inceput sa mananc. Singur, ca la Turtucaia. A1 si-a vazut cu stoicism de tartarul ei de ton, daca am retinut bine, ca eu nu mananc peste decat amenintat. A2 a rontait un fel de salata, careia, la final, i-am baut eu zeama, cu castronul. Eu m-am luptat cat am putut cu coastele alea, am chemat si cartofii si sosul in ajutor, dar n-am putut sa le dovedesc. Din cei 30 de centimetri de coaste, am invins doar 19 (am eu asa, o chestie, cu 19cm, nu ma intrebati ce). Acum e 6 seara. Au trecut cinci ore de la coastele alea si nu mi-e foame neam. Probabil ca o sa mai mananc vineri dimineata...

Concluzie: Dorin ramane cel mai bun facator de coaste de porc din viata mea, si din Ploiesti, si din Bucuresti, si de unde vrea pula voastra. Si va spune asta unul care a mancat, la viata lui, un combinat de porci cat Comtim-ul.

Pentru ploieșteni: Doma Urban Bistro e pe strada Maramureș nr. 9, vis-a-vis de clădirea Consproiect. Pe facebook e aici. Rezervările de mese se fac la 0244 522 619 sau la 0726 454 553.

Pentru neploieșteni: Numerele de telefon sunt tot alea. Și, ca nu ajungeți în altă parte, v-am pus adresa pe Waze: http://waze.to/lr/hsxfx8hqj3

© 2023 Bogdan Stoica