Du-te la Michelle, salonul cu creme si cu de-alea si cu carti

Mereu intru in coliziune cu Roxana pe subiectul asta. Eu ii explic ca n-are cum sa-ti placa cineva din ce in ce mai mult, ci doar din ce in ce mai putin, si ca daca n-ai de la inceput si alte chestii de iubit/respectat/admirat, relatia aia e terminata din start. Ea, in schimb, sustine ca o relatie devine si mai misto pe masura ce trece timpul. Eu rad de discutia asta, ea e foarte serioasa. Ea are un singur exemplu  (a doua ei casnicie), eu am mai multe (relatiile mele), dar nu stiu cum dracu face ca pare mereu in avantaj. Si pe urma o dam in diverse.

- ... si ne vedem la salon, da?

Am tacut. Ce pana mea sa caut eu iar la salonul ei? Make-up nu folosesc, ca nu s-ar vedea prin barba. Nu-mi intind parul cu placa, ci cu prosopul. De pensat ma "pensez" la frizer, dupa ce baga tanti aia masina in sprancene zici ca-s viu. Par in urechi n-am. Pentru ala din nas am o masinarie mica, iar de restul parului inutil scap cu un remington de care sunt foarte mandru, nu m-am mai ciupit de #undeiiegreuvoinicului de un an. Unghiile de la picioare mi le tai cu o unghiera pe care o am din armata, iar pe alea de la maini le pilesc la volan, am o pila in cotiera de ani de zile. La masaj nu ma duc, ca eu sunt nemangaiat de mic si mi se intampla chestii, instantaneu, daca imi oferi afectiune. Iar Michelle, ca toate celelalte saloane, nu ofera servicii de scarpinat pe spate, desi e o cerere imensa in piata... De venit am venit acum, ca nu ne-am mai vazut de mult, dar n-o sa devina o obisnuinta, ma simt foarte aiurea intr-un salon de beauty, aici aflu secrete pe care nu vreau sa le stiu. Cine si-a cumparat cartea stie ca am pareri destul de fixe pe subiectul asta. Eu nu cred ca femeilor le creste parul pe ici, pe colo, ca nu miros atat de frumos in mod natural, ca parul ala nu sta perfect tot timpul. Pe mine, imaginea unei femei care intra intr-un salon in alta stare decat iese ma cutremura pur si simplu. 

- Hai, ma, vino. Aduci niste carti, faci niste poze, stai la discutii cu barbata-miu...

Altceva! Ca intotdeauna, Roxana stie sa puna problema. Marti, 28 martie, are eveniment la Michelle, se prezinta cremele vietii de la Dibi, un fel de Arsenie Boca al cosmeticii profesionale. Roxana, prietena mea, este cosmetician, trainer Dibi si are salonul asta de cand era doar o bididoaica. La 22 de ani a facut scoala de cosmetica Christine Valmy. Opt ore pe zi, un an de zile. "Era scoala, nu vrajeala, cu cursuri serioase, inclusiv de anatomie, e mare pacat ca nu mai exista.." Pe urma a muncit la un salon, si, acum 14 ani, a deschis salonul Michelle (cam atunci am cunoscut-o si eu, era cuplata cu un prieten de-al meu). Salonul e in centrul orasului, la casa roz de langa Cuza, o casa celebra in anii 90 pentru ca era detinuta de o femeie extrem de frumoasa si de misterioasa. "E o tipa de treaba, noi am inchiriat de la ea", zambeste Roxana, cand o intreb de ea.

Cum nu poti discuta cu mine despre cosmetica mai mult de cinci minute, ne intoarcem iar la razboiul nostru si ajungem, surprinzator, la aceeasi opinie. Ca tipa conduce jocul, nu tipul. "Eu il stiam pe al meu de ani de zile, dar nu-mi spunea nimic. Am fost, insa, la un curs de care se ocupa, si cand am vazut cata rabdare a avut cu noi, cele 24 de femei, am zis stai, frate, ca tipul asta e chiar misto. Am tinut legatura dupa curs, pe urma m-a scos la o cafea... Am fost atenta sa nu fac aceleasi greseli ca in prima casnicie, si el a fost si este foarte atent, acum ne merge foarte bine". Dau din cap aprobator, dar sunt in bezna mentala. Ce sa zic? As evita si eu sa fac aceleasi greseli daca mi-as aduce aminte care din actiunile mele au fost greseli...

Tipul Roxanei e tot in businessul asta, in firma care aduce in Ro cosmeticele alea din Italia. De-aia vine si el, marti, chiar ma gandeam ce dracu' cauta un tip normal la salon?

Iar treaba sta asa: marti, 28 martie, la ora 11.00, la salonul Michelle din Ploiesti (strada Trei Ierarhi nr 6) vine un trainer din Italia, cu un aparat care-ti spune nu's ce pana mea despre ten si cu cremele vietii de la Dibi si cu teste si cu demonstratii si cu Roxana si cu candybar si cu niste carti Tipul din filme nu exista in punga de give-away. Cine vrea sa participe la preacorecta adunare s-o caute pe Roxana. Eu o sa fiu pe afara, la fumat, pentru e o lumina incredibila in curtea aia la pranz, dar si pentru ca nu-mi plac cremele decat bine intrate in pielea unei tipe misto, astfel incat eu sa cred ca asa e ea: pur si simplu misto.

UPDATE - Cum a fost la eveniment.

© 2023 Bogdan Stoica