Omran Daqneesh Omran Daqneesh Aleppo Media Centre

cum poți să-l ajuți pe Omran Daqneesh, băiețelul din Alep

În primul rând, ai putea să nu te mai porți ca un tâmpit interesat de războiul din Siria doar când apare poza emoționantă a unui copilaș. Fii sincer: ai mai pronunțat "siria" cu compasiune de când cu băiețelul ăla înecat? Ești pe bune un o persoană pro-pace și anti-război sau ești atât de bou încât să reacționezi la warnews doar când ți se arată ceva?

În al doilea rând, încearcă să rămâi conștient că te afli doar în fața unei acțiuni de propagandă pro-americană. Bombardamentele alea din care a scăpat băiețelul au fost făcute de ruși deci rușii sunt răi, este mesajul ascuns al fotografiei. Ca nu cumva să crezi că americanii se câcâie să dea în cap ISIS de ani de zile, iar rușii punctează decisiv, decolând din Iran, altă țară satanistă. Ia caută pe net, și vezi dacă găsești, imagini cu băieței răniți sau uciși în bombardamentele făcute de americani. Just for fun.

În al treilea rând, te rog să lași un pic telefonul, să ieși în stradă, oriunde ai fi în România, și să te uiți în jur, pe îndelete. Pun pariu cu tine pe o sticlă de Jack că în jurul tău, pe o rază de 100 de metri, se află cel puțin un copil leit lui Omran Daqneesh.

  • Prizonier într-un oraș care nu vede copiii abuzați.
  • Dormind într-o casă care pare bombardată.
  • Expus violențelor de tot felul, inclusiv din partea celor care i-au dat viață.

Dacă ai cum, ajută-l. Va fi ca și cum ai face ceva pentru  Omran Daqneesh, băiețelul din Alep.

Sunt perfect conștient că e foarte greu. Puștiul ăsta nu e în Siria, nu apare la știri, când o să te duci cu punga de mâncare la el, n-o să strige nimeni pe stradă "Imi Place! Imi Place!"... Iar tu trăiești în telefon, ai atâta treabă acolo, cum să ai ochi pentru ăștia fără cont de facebook?!

#unweekendînțelepttuturor

pentru că e vorba de ceva ce ai văzut la televizor - publicitate la televizoare

 

UPDATE

Acest text a inceput să fie share-uit ca "atenție, propagandă, nu vă lăsați păcăliți!". Propagandă la ce, dobitocilor? :))))))

Probabil în câteva ore o să se spună că sunt pro-rus, sau mai știu eu ce imbecilitate. Mi se pare fabulos! Vă dați seama, cineva chiar se teme că s-ar putea trezi spiritul național în noi și o să ajungem - Doamne Ferește - să ne ajutăm unii pe alții! :)))))

 

 

© 2023 Bogdan Stoica