klaus iohannis klaus iohannis

ziua in care Klaus Iohannis trebuia rugat s-o sugă puțin

De la New York, presedintele Klaus Iohannis a postat pe facebook cea mai proasta fotografie de cand a ajuns presedinte. Trec peste glumele pe care as putea sa le fac pe tema lor si vi le arat, una cate una:

  • 1. Fotografie este stramba
  • 2. Incadrarea este gresita, linia dintre perete si tavan ii trece prin cap presedintelui
  • 3. Nici o femeie nu trebuie fotografiata din profil, daca n-are nasul perfect, iar Prima Doamna nu-l are.
  • 4. Cand subiectul tocmai si-a umplut burta cu ceva, ori nu fotografiezi burta, ori il rogi - ma scuzati! s-o sugă puțin...
  • 5. Nu inteleg de ce tine Iohannis mana asa, pare ca vrea s-o pocneasca pe Prima Doamna; din nou, fotograful putea atentiona asupra acestui aspect.
  • 6. Era atat de usor ca cele doua prize sa nu se vada... Asa, prezenta lor alimenteaza glumele alea cu presedintele-robocop. Rautacioase, scrise de pesedisti, evident...
  • 7. E bine sa se vada drapelul tricolor cand faci o poza cu presedintele. Dar nu intre picioare. Niciodata-niciodata! Ma scuzati din nou, dar arata de parca drapelul ii curge din fund...
  • 8. Cand fotografiezi un cuplu, ai grija la elementele care pot sugera altceva decat vrei. Șina aia din podea, menita probabil sa sustina un perete-cortina de segmentare a unei sali de evenimente, sugereaza o ruptura intre cei doi. Apropo: cate poze de nunta ati vazut cu mirele si mireasa de o parte si de alta a pragului?
  • 9. Doamna Iohannis: cand vi se face o fotografie din fata, stati in apnee! Asa stau si eu, asa ar trebui sa stea toti oamenii cu un pic de burta care poarta haine mulate. 

Cu un punct de statie mai ridicat si un pic mai multa atentie din partea fotografului dispareau problemele 1 si 2. O minima atentionare asupra posturii, pentru cei doi, ar fi facut sa dispara probleme 3, 4, 5 si 9. Daca familia Iohannis facea si doi pasi mai la dreapta inainte sa stea la poza, se rezolvau si problemele 7 si 8. 

  • 10. A zecea problema nu e fotografică, ci fashionică. Ma refer la modelul si la culoarea cravatei. Nu merge, nene! Nu in filmul asta, cu granguri mari de tot. Am vazut cateva sute de inalti oficiali, romani si straini, de-aproape, si nici unul nu purta o o albăstrea lucioasă ca aia de la gâtul presedintelui. "Cum stii ca ai ales cravata corect? Nimeni nu trebuie sa poata sa-si aminteasca, dupa eveniment, ce cravata ai purtat", mi-a explicat mie, mai demult, un mahăr din BNR.

Per total, fotografia este atât de proastă încât, eu personal nu cred ca a iesit din camera fotografului oficial al administratiei prezidentiale, ci e facuta de vreun entuziast influent pe langa cuplul prezidential. Si mai cred ca admin-ul contului oficial de facebook al lui Klaus Iohannis trebuie sa faca rapid un curs de estetică și arte vizuale. Sau dat afara. Sunt tot mai sictirit de lipsa de competenta pe care o manifesta statul roman si in zone in care nu e vreo smecherie sa te pricepi, din domenii importante. Si sunt tot mai satul sa fiu facut de ras pe net, ca cetatean roman. Asa ca rog respectuos administratia prezidentiala sa fie mai atenta la ce se posteaza. O fi Facebook paradisul prostilor care nu se pricep si inghit orice le dai, dar nu ala e standardul unei echipe bune de imagine. Sunt sute, poate mii de fotografi buni, in Bucuresti, care ar accepta un job de responsabil ORM, nu trebuie angajat orice cretin, doar pentru ca vine de la partid. Si oricare din ei ar fi stiut regula nr. 1 a fotografiei: "daca nu poti fotografia in conditii decente, n-o face, iar daca ai obtinut o fotografie proasta, n-o folosi".

Incerc sa ignor cat pot faptul ca fotograful i-a taiat un pantof, aiurea, doamnei presedinte. Dar nu pricep de ce a facut-o!!!

** ORM inseamna "online reputation management". 


************

Pentru ca inca imi scriu oameni care nu au chef sa intre in librariile Carturesti, Diverta, Humanitas -->> cartile mele sunt aici: 
https://edituraunivers.ro/author-book/bogdan-stoica/
... daca locuiesti in afara Romaniei, cumpara-le de pe Amazon:
https://amzn.to/2CEYuA6


 

© 2023 Bogdan Stoica