upc versus digi upc versus digi © bogdan stoica

Am trait s-o vad si pe asta: pedepsit de UPC

Am uitat sa platesc cablul, luna trecuta. Cand am deschis tv-ul, am vazut mesajul cu "atentie, v-am deconectat", am coborat la magazin si am platit factura, prin paypoint, si-am sunat sa confirm plata. In 30 de minute totul era ok. La vreo saptamana, am primit un mesaj bizar, gen "plata facuta nu se regaseste la noi", dar nu mi-am batut capul.

Ieri dimineata, insa, bang: fara cablu, fara net. Achit, din nou, prin paypoint. Sun, in vreo jumatate de ora, pentru reconectare. Un sfatos imi povesteste, insa, ca reconectarea nu se mai face imediat, ci in 24-48 de ore, pentru ca "s-a mai inregistrat un incident in ultimile 30 de zile". Da, sigur, am spus eu si mi-am vazut de treaba.

Am ajuns acasa pe la zece seara. Bai nene, ala vorbise serios: cablu ciuciu, internet ciuciu. Iar dimineata eram tot "pe uscat". Am sunat la UPC, la un alt nene care mi-a spus candid ca nu vede in sistem nici o plata in afara de cea de luna trecuta. Dupa ce i-am explicat ca s-ar putea ca sistemul lui sa fie de cacat, m-a reconectat, fara sa-i spun vreun cod de operatiune.

Stiu si de ce a facut-o: pentru ca stie si el ca sistemul e de cacat, si ca persecutia aia cu reconectarea in 24-48 de ore este usor ilegala si penibila. De fapt, UPC te poate reconecta in 30 de secunde, dar ALEGE sa o faca in 24-48 de ore???? 

Ce faci, nene, ma pedepsesti, pe banii mei?!

Avem un contract, coa'e. Cand nu ti-am platit banii cuveniti, taie netul si cablul, sunt de acord. Dar daca ti-am platit, livreaza serviciul IMEDIAT, nu cand vrea muschiul tau! Sau luna asta o sa vina factura mai mica, minus o zi, aia in care am fost deconectat? Cine a gandit enuntul: "nu conteaza daca omul a platit, mai tineti-l fara serviciile noastre o zi, sa se invete minte"? In ce contract apare asta, ca in al meu nu scrie nimic...

Mi-am adus aminte, azi dimineata, de toate momentele petrecute in sediile UPC. Cum achitam nu 111,2, ci 120 de lei, "ca sa fie suma rotunda". Cum imi povesteau fetele de target-urile care trebuie atinse la abonamente pentru canale tv de cacat, si pe le-am inclus in pachet. De milogeala continua, disimulata intr-o politete corporate, totul pentru 1-5 lei pe luna, si care mi se parea ok pana azi, pentru ca netul merge ok iar semnalul tv e bun. Asta desi pot pleca oricand din curtea UPC, poza de mai sus e facuta la usa, pe casa scarii, baietii de la Digi abia asteapta sa ma mut la ei....

De azi, insa, cand am aflat ca banii mei ajung si la niste baieti care au inventat din pura rautate proceduri de pedepsire, in afara actelor, contractelor si practicilor concurentiale, am decis sa devin un client-problema pentru UPC. Nu vorbesc de persecutie, ca imbecilii de mai sus. Ci de spiritul si litera legii. Sa ne pedepsim reciproc, copii.  

UPDATE - UPC a comis-o din nou. Luni, 22 august 2016, am achitat factura. In termen, care expira marti, 23 august. Si ghici ce? Marti dimineata, serviciile UPC erau suspendate pentru neplata. Probabil upeciștii folosesc și acum același sistem de căcat care nu vede plățile în timp real. Așa că aștept, din nou, ca pe următoarea factură să găsesc o reducere, aferentă perioadei în care am fost deconectat abuziv. Pentru că altfel, vorbim de venituri necuvenite încasate pentru un serviciu care n-a fost prestat. 

Ceea ce-mi ridică o altă problemă. Are cineva idee când au fost ANPC și ANAF ultima oară la UPC sau la Digi? Și ce-au găsit? Cum scapă ăștia, fiind atât de mari, cu rulaje de bani atât de aproximative, și cu atât de multe contestații la activ, de menghina nemiloasă a statului? 

© 2023 Bogdan Stoica