pigeon pigeon © bogdan stoica

112 Romania, cel mai performant sistem din Europa. Ce, măăăăă?????

"Centrul 112 Ilfov-Romania a primit premiul pentru "Cel mai bun Centru de Preluare Apeluri de Urgenta 112 din UE", în cadrul Galei anuale a Asociației Europene a Numărului Unic de Urgenta 112 (EENA)".

Pe bune? Astora de la EENA nu le-a spus nimeni povestea avionului din Apuseni? Sau cea a elicopterului cazul din lacul Siutghiol? Dupa ce criterii ati evaluat sistemul românesc, băi băieţi? Doar dupa scule? Sau v-au facut românii un powerpoint misto, cu niste slide-uri de v-a cazut faţa?

Sa va fie rusine, băi aştia de la 112, ca ati acceptat premiul. Puteati sa va duceti pe scena si sa spuneti: "Multumim, dar refuzam trofeul, pentru ca mai avem multe chestii de pus la punct. Dati-l ineficientilor de nemti, sau papagalilor de englezi..."

Am si eu o experienta fabuloasa cu 112, de pe vremea cand un vecin de-al meu, acum plecat din bloc, isi cam batea nevasta. Cam zilnic! Si intr-o seara am sunat si eu, cam la 112. M-au redirectionat la o sectie de politie, unde un nene m-a certat ca am sunat fara sa stiu "cam cat de grav este, daca persoana vatamata cere ajutor" etc. "Nene, o aud cum urla, prin pereti, scuza-ma pe mine ca femeia nu stie procedurile", i-am spus.

Pentru ca asa era. Fraiera, in loc sa strige ajutor, scotea sunete neinteligibile, de femeie de-aia care habar n-are ce sistem 112 eficient avem. Noroc ca stiam eu niste proceduri mai vechi, si-am oprit bataia batandu-le cu bata de baseball in usa.

Iar politistii aia n-au venit nici in ziua de azi.

112 placut tuturor. D-ala romanesc, performant...

Ai amintiri cu 112? 

© 2023 Bogdan Stoica