victor ponta - outdoor victor ponta - outdoor © bogdan stoica

Domnu' Monta, da' dumneavoastra ne dati bon fiscal?

"Ocupând o funcție publică, plătită din banii contribuabililor, este corect și obligatoriu să răspund la întrebările tuturor reporterilor și jurnaliștilor reprezentând companiile de presă care plătesc corect taxe și impozite - oricât de critice sunt acestea fata de activitatea mea! Ca șef al Guvernului însă, în contextul eforturilor de combatere a evaziunii fiscale, trebuie să dau un semnal clar de avertizare a celor care fac evaziune fiscală, nu plătesc nici măcar contribuțiile sociale ale salariaților (uneori nici salariile!) și fac concurență neloială celor cinstiți și corecți. Și primul gest normal e să nu răspund în niciun fel întrebărilor acestora!" (Victor Ponta, 30 martie 2015)

In primul rand, n-aveti voie sa va vaitati de intrebarile idioate si tendentioase ale jurnalistilor. Partidul si Guvernul pe care le conduceti finanteaza fix acest tip de jurnalisti, dar care sunt acreditati pe langa institutiile pe care nu le controlati. Faptul ca altii finanteaza jurnalisti agresivi cu dumneavoastra nu e o chestiune de eludare a legii, ci de echilibru mediatic. 

In al doilea rand, nu e de vina jurnalistul de teren ca firma la care lucreaza nu si-a platit taxele. Vantu, Elan si Gusa si alti sefi de la Realitatea TV nu le-au dat vreodata, ziaristilor, salariile brute, ca sa fie ei vinovati ca n-a ajuns in buget cota cuvenita statului. Ce-ati vrea: ca toti cei care au datorii la buget sa taca? V-ar tiui urechile, inclusiv la sedintele de partid.

In al treilea rand, nu credeam sa va vad vreodata dand dovada de atata tupeu prost. Veniti din rai, sau cum? Sunteti atat de curat pe teme fiscale? Cuvintele "sora", "mama", "cumnat" va spun ceva, in contextul asta, al fraudarii statului? Cum va permiteti sa certati pe cineva ca nu si-a platit datoriile, atata timp cat sunteti un atat de prost exemplu? 

Inchei invitandu-va sa mai adaugati atributii inspectorilor AntiFrauda. Serios, eu nu-i vreau mai cuminti, ci mai agresivi. Vreau sa opreasca pe strada inclusiv un tip ca dumneavoastra si sa-l ia la intrebari: "De unde-s ochelarii Maybach? Da' costumul de doua mii de euro? Pantofii italieni, de 500 de euro? Aveti factura pe ceasul ala, de la mana? Serios?! Pai in declaratia de avere scrie ca un prim-ministru castiga sub 10.000 de lei pe luna, iar dumneavoastra sunteti imbracat ca Donald Trump. Ia, hai cu noi, ca va suspendam activitatea pe 30 de zile...."

------ ca esti sau nu de acord cu mine, exprima-te aici: www.facebook.com/bogdanstoica.ro 

© 2023 Bogdan Stoica