poor people - Romania poor people - Romania © bogdan stoica

Opriti Romania si dati-mi banii inapoi pe bilet. Vreau sa cobor

La fel ca un aparat foto, statul roman vede oamenii printr-o lentila sensibila doar la anumiti factori. Asa cum eu nu pot sa fac fotografii in intuneric bezna, nici statul nu-l poate vedea pe un cetățean decat ca pe un deținător de lucruri. Problema e că statul român e un DSLR cu o lentila foarte proastă. Astfel, un amărât care deține, în acte, diverse bunuri, se linge pe bot de solidaritate, iar altul, care fura de cand s-a nascut, sta gratis intr-o locuinta sociala si conduce o masina buna, inmatriculata in Bulgaria, nu pe numele lui, este eligibil pentru ajutorul de stat. Primul face foamea, iar al doilea vine să ridice banii în masina lui diesel cu aer conditionat, jucandu-se pe smartphone-ul furat din mall cu o zi inainte.

Asta este marea tragedie de care nu se vorbeste. Dincolo de scandalurile de coruptie ale zilei, Udrea, Ponta, Videanu, Dragnea si alti nemernici d-astia nu ne fac rau doar furandu-ne. Faptul ca au facut din statul roman un sistem profund nedrept, care ajunge sa se intoarca cu spatele fix la cei care au luptat/muncit/murit facandu-l, este marea lor crima.

Nu banii conteaza, gaurim muntii la Rosia Montana si scoatem de acolo de cinci ori mai mult decat au putut ei sa fure. Problema e ca oricati bani am face, ii vom arunca in aceasta capcana mortala care a ajuns să fie Romania. Daca nu ne oprim un pic si nu repornim sistemul pe baza unor algoritmi corecti, tot ce se intampla acum e degeaba.

Sa ma fut in ea de zi. Am fost bine-dispus zece ore, pana am aflat că un amărât nu este eligibil pentru ajutor social pentru că deține mașina din imagine. 

pentru texte mai vesele decât ăsta, apasă aici

© 2023 Bogdan Stoica