caini - ploiesti caini - ploiesti bogdan stoica

Ce-o sa faca Izaura Mondialu? Ce fac toti romii

Eu m-am tavalit de ras de la primele imagini, alea de acum doua luni. Cum urla Izaura, ca i-a dat bani, ca nevinovata, lu' Mircea Basescu... Se autodenunta cu o lejeritate absolut nepotrivita unei femei dintr-un clan de romi. Cum urla si Bercea, ca le-a dat milioane de euro tuturor... Cum au sarit cei din Antena 3, gata sa-l eviscereze din nou pe presedinte, desi sursa informatiilor era un rom analfabet cu o reputatie de nenorocit, iar pentru ce erau banii nu e clar nici acum.

De fapt, despre ce a fost vorba. Dupa ce a taiat vagoane si a dat bani cu camata, Bercea incepuse sa faca documente fictive, contracte, cu primării mici, emitea facturi false si cu astea in mana, mergea in instanta si le executa silit. Cum reusea asta? Pai, avea toti copiii botezati de nume grele ale politicii, ca Basescu sau Stolojan, pe care i-a umplut de bani, tocmai ca sa se laude cu numele astea cand avea probleme cu legea. Asta era planul A. Avea si planul B: ii filma pe toti oficialii pe care ii cumpara, creand dovezi de care astia se temeau ca de dracu'. Si moara mergea. Asa a reusit sa apara Bercea in peste o suta de dosare penale si sa ramana liber. Nu pentru ca era inteligent. Si cand Basescu a inceput sa se planga de colaborarea, romii chiar l-au amenintat. Asa a ajuns fraierul de frate al presedintelui sa anunte legea.

Intelegeti acum ce face Izaura? Fix acelasi lucru! Planul B al lui Bercea a devenit planul A pentru ea. A latrat teoria nenorocitului de Basescu care ia banii si ii baga in puscarie nevinovati, pana a lesinat. A spus tot ce voia sa auda publicul Antena 3. Cumva, unii dintre romani au crezut ca, spunand asa ceva, Izaura e o femeie cinstita. Ca ea salveaza Romania, de un presedinte corupt. Si, ca daca o baga acum la puscarie, e din cauza lui Basescu.

De unde, nene. Izaura n-are fizicul impresionant, sau reputatia de dur a lui Bercea. Dar Izaura e tot un interlop. Da, un interlop ascuns intr-o mana de femeie, usor batuta in cap. Si daca o sa faca puscarie, o sa faca pentru ceea ce face, nu pentru ceea ce a spus. Si stiti ce-a facut? Totul pentru clanul Bercea, o familie de nenorociti, care ar trebui sa nu mai iasa din puscarie, pentru cate au facut. 

Si punem pariu ca Izaura, aflata acum din nou sub controlul exercitat de Basescu, va lansa si ea, acum, planul B? Ca vrea doar sa scape? Ca in cateva zile o sa spuna ca Mihai Gadea, sau Victor Ponta, sau mai stiu eu cine - a pus-o sa declare minciuna conform careia Basescu i-a luat banii? Daca scoate Izaura, asa, la misto, si inregistrarile discutiilor cu producatorii emisiunilor tv unde a aparut? Va dati seama ce circ ne asteapta?

E jenant cum toata Romania sta si se uita la acest spectacol, avand emotii reale si schimbandu-si optiunile politice in functie de ce spune clanul Bercea. In realitate, astia fac doar o țigănie. Așa fac romii când sunt prinși făcând ceva rău. Ii prinzi cu telefonul tau in mana si se jura ca l-au adus din Franta. Se dau cu capul de pereti si spun ca au fost batuti. Se taie cu lama si spun ca au fost atacati. Se jura pe tot ce le apartine ca spun adevarul si ca ei sunt nevinovati, ca sa ramana in libertate. Noua din zece infractori romi ajung informatori la politie si pe urma se intorc in clan mintind din nou ca n-au scos o vorba.

Mai pe scurt: cine se bazeaza pe romi in aflarea adevarului din afacerea Basescu nu va afla nimic adevarat. Cu alte cuvinte: daca pana acum ne-am distrat urmarind clanul Bercea infierând familia Băsescu, pregătiţi-vă de momentul in care clanul Bercea va spune noul sau adevăr: pesediştii ne-au pus, domnu' Basescu e nevinovat, sa moara mama! A venit ala, a zis ala, m-a sunat ala...

buy my books
© 2023 Bogdan Stoica