Drama lui Adrian Minune in functie de zodie

I-a fugit lui Adrian Minune, de-acasa, pustoaica de 16 ani. Cu Franco, un pulifrici oarecare, de 19 ani, pe care crede ca-l iubeste. Cumva, o inteleg pe fata. Il vede pe tac'su de sus, de ani de zile, si nu-l poate considera un model. Adrian Minune e doar un nene care accepta sa fie filmat cand ia la suturi in cur de la oameni beti, cu conditia ca acestia sa-i bage in buzunare niste bani, cand se plictisesc de el. 

Cat ar fi de prost si de nociv, Minune n-are nici o vina pentru problema cu aia mica. Ce pateste el poate pati orice tata de fata. Asta pentru ca noul cod penal favorizeaza sexul cu minorele. Pedeapsa cu inchisoarea pentru actul sexual, de orice natură, cu un copil care nu a împlinit încă 15 ani, a disparut. Acum e valabila doar pentru cei care fac sex cu copii sub 13 ani, si, e mai mica cu trei ani decat in vechiul cod penal. In plus, nu se mai pedepseste deloc actul sexual consimtit cu o minora, dacă diferenţa de vârsta intre participantii la partida de sex nu depăşeşte 3 ani. 

Nu ma poate convinge nimeni ca in facerea noului cod penal n-au fost implicati indivizi cu inclinatii pedofile, sau care au probleme cu vreun copil disperat dupa sex cu adolescente. De ce ai reglementa prin lege ca un copil de 13 ani are discernământ atunci când vine vorba de a întreține relații sexuale? De ce ai dezincrimina sexul cu o fata de 15, 16 sau 17 ani? Stiu, cam atunci isi incep adolescentii viata sexuala, dar restrictia din vechiul cod penal ii facea pe unii sa se gandeasca de doua ori inainte de a imbata o pustoaica, ca sa i-o traga. 

Pe scurt: Cui foloseste ca Franco nu mai este considerat a fi un adult care a facut sex cu o minora?

Nasol moment. Genul de moment in care iti spui ca legile din Romania sunt facute ca sa fie incalcate de oamenii de buna credinta. Vine un ciutan d-asta, face sex cu fata ta minoră şi-ţi râde în nas. Iar tu îi tai socoteala şi îl obligi să şi-o mănânce. El este cel care a făcut ceva rău, dar tu vei cel pedepsit pentru încălcarea legii.

In functie de zodie, evident.

[www.facebook.com/bogdanstoica.ro]

© 2023 Bogdan Stoica