Cu Dacia Duster si cu ochelari Maybach. Asa ceva....

Am niste Skechers. Luati prin 2002. Dumnezeule, ce pantofi.... Comozi, rezistenti la zgarieturi si lovituri. In 10 ani nu s-au gaurit vreun pic, pe talpa sau pe laterale, desi i-am purtat de ma intrebau prietenii - frate, dar tu altceva de incaltat mai ai? sa facem o cheta sa-ti luam ceva?

Din pacate, aspectul lor a avut de suferit. Deasupra calcaielor nu mai exista burete. Marginea aia alba devenise cacanie. Atele duble, albe, devenisera sigle si negre. Aratau ca dracu', clar. Si, lipsiti fiind de orice sigla, Skechers-i mei devenisera niste rapandule de 10 lei, care atrageau atentia oricui. 

Asta pentru ca eu prefer hainele fara sigle, logo-uri, inscriptii cat Oltul de mare. N-am ajuns acolo incat sa scot cele trei dungi de pe Adidas, dar daca fac astia vreun model fara, mi-l iau. 

Am dus, anul trecut, Skechers-i, la mama, sa-i trimita la tara, sau sa-i dea de pomana, treaba ei... Mama a uitat de ei. Si i-am gasit, taman azi, cand ii faceam curat in magazie. Si-am decis sa fie din nou ai mei. Vor sta acolo, pentru momente in care am de mesterit, ceva, pe acolo. 

Dupa mestereala, am mers la mitingul lui Ponta. La fix sa-l vad cu ochelarii lui de firma

Ignor faptul ca e premier, ca e lider de partid, ca ar trebui sa fie mai atent la detalii. Ma uit doar la tipul inalt cu ochelari Maybach si ma gandesc ca stiu o multime de gretosi. Ca am cunoscut snobi profesionisti, la a doua sau a treia generatie. Cunosc tipi atat de bogati incat isi cumpara chestii fara sa le vada sau fara sa le placa, dintr-un soi de stres, ca nu-si pot cheltui banii.

Dar o asemenea tampenie n-am vazut in viata mea.

Cum sa-ti, iei, ma, ochelari Maybach?!

Singura situatie normala in care poti sa porti asa ceva este cea in care ai cumparat o masina Maybach, si ai primit ochelarii o data cu brelocul de chei.

Altfel, iti iei ochelari de la ... firmele de ochelari. Niste Police, Polaroid sau niste Ray Ban ce-aveau? Nu sunt destul de buni? Prea populari?

Sau ia-ti ochelari de la brandurile dedicate accesoriilor, gen Dolce&Ma-ta, si alte cacaturi de-astea, care au scuza ca sunt la moda. Daca nu esti anti-fashion, ca mine, ce problema ai putea avea? Ca au replici identice toti tiganii?

Ca arati ca un cocalar?

Pai cum sa fii mai cocalar decat atat: cu ochelari Maybach, intr-o Dacia Duster?!

Ce-o sa urmeze: un tiganus in masina, cu o frunza mare de Paulownia, in loc de aer conditionat? Led-uri de jur-imprejurul telefonului, care sa se aprinda diferit, in functie de cine te suna? Un ceas de mana cu cadranul vopsit in culoarea pielii? Chiloti cu cofrag de oua, pentru coaie?

Si, cand o sa fii sa-ti cumperi si tu o masina nemteasca, ce ochelari o sa-ti iei: NASA?!

© 2023 Bogdan Stoica