cum mi-am dat seama că trăiesc într-un oraș nasol

Dis-de-dimineață, aflu că un nenorocit de peste 60 de ani, din Ploiesti, a fost reclamat la poliție că și-a violat nepoata minora. Pe la prânz, aflu că Răzvan Lucescu va fi noul antrenor al FC PetrolulFeedback? Spre zero la prima informație, imens la a doua. 

N-am nici o problemă cu Lucescu Jr. Dar azi, numirea lui trebuia să fie umbrită de nenorocirea petrecută pe strada Rudului, nr. 74, la neonorabilul boșorog de Răduță. Nu de el, nu de oficialii Petrolul. Ci de opinia publică. Copii avem toti. Pe violatori nu-i vrea nimeni in preajma. Cu cat e show-ul din tribune mai mare, la prinderea unuia, cu atat vor fi alti violatori mai reticenti in a-si puna fapta in practica. Parintii ar fi facut patrule scolare, scolile ar fi distribuit pliante cu sfaturi de autoaparare, ziarele ar fi scos titluri de gen "cum recunosti un potential violator".

În orice oraș din SUA, dacă se afla că mister Williamson de pe Creek Road nr. 20 și-a violat nepoata, și acum s-ar fi bătut poliția cu ăia veniți să-l linșeze, primarul și șeful poliției ar fi implicați personal în ajutarea victimei, iar congresmenii de circumscripție și-ar fi scris deja, până la ora asta, declarațiile privind noile politici publice, mai dure, privind violul și pedofilia. 

La noi, nu. Sute de mii de părinți din oraș privesc indiferent povestea unui viol absolut dement, dar freamătă de bucurie că băiatul ăla, celebru doar pentru că e fiul lui Mircea Lucescu, va lucra la Ploiești. Si nu, n-am vazut nici o declaratie politica a vreunui parlamentar de Ploiesti...

Oraș de proști. Când o să mai fie o fată violată, și agresorul o să scape pentru că tipa a făcut un duș și s-au spălat probele ADN, sau pentru că violatorul are avocați mai buni decât au fost procurorii de atenți la dosar, recomand părinților să se ducă la stadionul Ilie Oană. Să vă ia durerea din suflet, făcând duble, Răzvan Lucescu.

Proștilor.

Am un amic, prieten cu Razvan Lucescu. O sa-l rog sa-l roage sa faca el o declaratie in sensul asta. Sa spuna: "dragi ploiesteni, ma bucur ca sunt aici, dar sunt trist ca sosirea mea s-a petrecut in aceeasi zi cu descoperirea unui viol repetat, facut de un batran asupra unei fetite din Ploiesti". Poate asa va dati seama, ce-a fost cu adevarat, important, luni 10 martie, in Ploiesti.

© 2023 Bogdan Stoica