Victor Ponta - Papa Francisc Victor Ponta - Papa Francisc

cum recunosti un dezastru de PR - dupa moaca Papei si dupa sacoul lui Ponta

Nu stiu ce stiti voi despre vizita lui Ponta la Papa Francisc. Stiu doar ca Vaticanul, chiar daca are suprafata Mizilului, e un stat al dracului de puternic. Si ca toti romanii care se duc sa-l viziteze pe boss-ul in rochie alba ajung apoi presedinti sau premieri. Din perspectiva asta, pot sa va asigur ca Victor Ponta va fi noul presedinte al Romaniei, nu Crin Antonescu. Mai ales ca actualul premier a fost deja in SUA, Israel si China.

Pe de alta parte ... uitati-va la posturile personajelor din poza de mai jos. Asa ceva....

Ponta este de-a dreptul triumfator. Daciana este emotionata si mandra de iubi. Iar Papa Francisc este ... Cum s-o spun delicat? Jenat. Ii e rusine de ceva ce tocmai a facut, in momentele anterioare efectuarii pozei. Nu vrea sa fie acolo. 

Si poza pare sa fie o fortare a protocolului Vaticanului. Uitati-va la fundal, ala nu e cadrul in care Papa Francisc isi face sedintele foto oficiale cu musafirii. Cel mai probabil, in plimbarea prin cladirea Vaticanului, delegatia romana l-a pus, spontan, pe papa, in fata unui fotograf, care a declansat in rafala. E o poza facuta fie la sugestia unui piarizd prost, care habar n-are ce sa faci si ce nu, la Vatican, fie la dorinta lui Victor Ponta, un tip mult prea relaxat la capitolul asta. Va mai aduceti aminte poza facuta cu oficialii americani intr-un restaurant, pentru ca n-a fost primit la Casa Alba?

Si o ultima chestie. Va rog eu frumos, care-l cunoasteti pe Ponta, spune-ti-i sa-si incheie sacoul ala! Premierul este prea inalt si prea burtos pentru asa ceva. Moda unui nasture desfacut la sacou este valabila doar la barbatii cu abdomenul plat, si doar atunci cand croiala sacoului face ca nasturele de sus sa pice in dreptul taliei, nu sub stern, ca la Ponta. Lunganii, grasii, bancherii, politicienii, si, in general, tipii care nu vor sa se dea mari cu hainele lor trebuie sa poarte sacoul inchis complet, sau descheiat complet.

Doamne Ajuta, Victoras! Romania te asteapta, rabdatoare.....

© 2023 Bogdan Stoica