Șapte întrebări pentru Klaus Iohannis, în prag de An Nou

 “Președintele Klaus Iohannis a semnat cu o zi inainte de Craciun decretul privind promulgarea legii privind indemnizațiile speciale pentru limita de vârstă a parlamentar. Parlamentarii care au vârsta de pensionare vor primi, daca nu sunt realesi in parlament, o indemnizație pentru limită de vârstă. Parlamentarii liberali nu au participat la votul pe acest proiect”.

De ce ați semnat decretul, domnule președinte? De când e atat de important pentru dumneavoastră sa dați o lege specială, pentru, probabil, doar 20-30 de persoane? La ce vă folosește?

Dacă nu grupul v-a interesat, cine e pe lista aia de pensionari de lux, de care aveți nevoie atât de mult în exercitarea mandatului de președinte?

Cum veți mai lansa vreodată mesaje dedicate pensionarilor, după ce ați răsplătit cu niste pensii absolute nemeritate o breaslă pe care toată România o urăște?

Nu era mai simplu ca anii de mandat să se considere vechime în muncă și să se adauge la vechimea pe care o aveau deja parlamentarii, de la locurile de muncă anterioare?

Cum vă veți justifica în fața PNL, partid ai cărui parlamentari n-au votat legea asta? Păi cu partidul ăsta urma să faceți un guvern, aș fi băgat mâna în foc că aveți aceleași păreri pe subiectele importante…

Ce vă oferă Dragnea, la schimb cu promulgarea acestei legi atat de dorită de PSD?

Cum se face cozonacul în Florida, domnule președinte? Cu nucă sau cu stafide?

text aparut pe www.psnews.ro 

© 2023 Bogdan Stoica