Dati-i afara pe aia de la Protectia Copilului!

Plec de la o propozitie simpla, s-o poata pricepe si retardatii de la Protectia Copilului. Unii copii sunt obligati sa munceasca ca sa manance. N-au norocul bugetarilor de la Protectia Copilului, care, in cursul saptamanii o ard aiurea pe bani, iar in weekend de lene. Asa se face ca unii copii muncesc si sambata, si duminica.

 Ce faci, insa, cand copilul e cat o sacosa mai mare? Ce munci poate sa faca el foarte bine? Domnul din spate a ghicit: sa cerseasca

 Si aici ajungem la un fapt absolut senzational, de neimaginat pentru chiorii si prostii de la Protectia Copilului Prahova: si in Ploiesti se intampla asta. De vreo trei saptamani, au aparut niste copii, mici cat o franzela mai mare, care cersesc in zona din spate a Tribunalului, la semaforul de la farmacie. 

 Acum un an, m-am certat zdravan cu un papagal de la Protectia Copilului pe exact aceeasi tema. Identificasem niste copii scosi la cersit, cu tot cu javra care ii scosese la cersit, iar asta mi-a explicat cu seninatate ca n-are ce face. Ca nu are cum sa-i ia de acolo fara politie. Ca nu are ce le face parintilor. Ca nu are cum sa opreasca genul asta de activitate.

 "Pai atunci, du-te in pula mea acasa", i-am zis. "Tu si toti colegii tai care n-aveti ce face. Pai nu? Daca tot nu faceti nimic, de ce pula mea sa va mai platim? Inchidem institutia asta, anuntam la UE ca noi n-avem ce face, si, pula mea, lasam acest "business" sa se maturizeze, poate incepe sa contribuie cu bani la buget, sa avem de unde plati nesimtitii de la Protectia Copilului!"

 Asa se face ca nu i-am mai sunat niciodata. Desi, copii scosi la cersit am mai intalnit [daca ati uitat de Liliana, care aduce copiii la cersit cu masina, acum e momentul sa va amintiti].

 Revin la Mircea Cosma, principalul cititor pe care-l doresc, azi. Cosma conduce CJP, CJP finanteaza DGASPC Prahova. Tot Cosma conduce si PSD Prahova, deci, daca vrea, poate sa-i faca muci pe trepanatii de la Protectia Copilului. Deci, domnu' Cosma, sambata 3 noiembrie, a durat trei minute sa aflu cine pune copiii aia sa cerseasca: o tampita fara suflet, care sta in Ploiesti pe strada Carpenului nr. 10. Daca nu v-ar deranja foarte tare, as dori ca luni, 5 noiembrie, sa maturati pe jos cu papagalii de la DGASPC si sa dispuneti sa ia de urgenta legatura cu Politia, astfel incat femeia aia sa primeasca una bucata dosar penal pentru infractiunea de "instigare a minorilor la săvârşirea de acte de vagabondaj şi cerşetorie", iar trepanatii de care mi-e scarba sa-i mai numesc sa porneasca o ancheta sociala in vederea decaderii femeii din drepturile parintesti. Faceti asta, astfel incat copiii aia sa nu faca Craciunul undeva, la caldura, cu lumini rosii, galbene si verzi provenind dintr-un brad, nu de la un semafor. Va invit sa vedeti materialul VIDEO de mai jos. Are sub un minut, a fost facut fara o pregatire speciala, si scoate la iveala fapte clare, care pot constitui baza unei investigatii serioase. Orice cretin de la Protectia Copilului poate face asta, cu cel mai prost telefon mobil. Va multumesc anticipat.

 Un singur lucru mai am sa spun leprelor de la Protectia Copilului: de douazeci de ani, ati ramas la nivelul ZERO. Si fii-mea, de 10 ani, este in stare, dupa trei luni de instruire, sa conduca o institutie care acum doar dirijeaza bani, sacose si dubite cu ajutoare catre casele de copii din judet. Nu doar de asta sunteti platiti. Locul vostru, tristilor, este pe strazile si in casele unde copiii sunt abuzati, uneori chiar de catre parinti. Nu sunteti fundatia Rockefeller, sa strangeti fonduri, papagalilor. Sunteti Protectia Copilului. Scrie mai jos ce inseamna asta.

 DEX - PROTÉCȚIE:

- faptul de a proteja, de a ocroti, de a apăra;

- ansamblu de măsuri care protejează;

- persoană, instituție etc. care protejează;

- de protecție = protector. sprijin, ajutor dat cuiva de o persoană influentă pentru obținerea unui avantaj;

- apărare, ocrotire, sprijin, oblăduire, apărământ, scuteală (fig.) scut. (~ împotriva ...)

- ajutor, ocrotire, patronaj, sprijin,

Media

© 2023 Bogdan Stoica