victor ponta - outdoor victor ponta - outdoor © bogdan stoica

Bai Ponta, daca te uiți la ciudățeniile de la Loteria Română, dai peste tine?

In Romania, castigatul la loto 6 din 49 e un sport suspect de vreo 10 ani. Fara exceptie, marile castiguri au ajuns la persoane suspecte, cu legaturi in serviciile secrete, fie s-au acordat in perioade de maxima tensiune sociala: cazuri grave de coruptie, alegeri. etc. In ultimii cinci ani, banii s-au castigat mereu in prag de alegeri, de parca cineva storcea ca pe o lamaie Romania, pentru a face rost de bani de campanie.

Weekendul asta parea sa fie unul obisnuit. Adica, urma sa nu se castige. Ceva s-a intamplat, totusi: sambata, serverele Loteriei Române nu au funcţionat, între orele 12.00 şi 17.00. Timp de cinci ore, niciuna dintre cele 2.000 de filiale din toată ţara ale Loteriei Romane nu au putut elibera bilete pentru extragerile programate duminică. 

In alte tari, pe asa ceva, se anuleaza extragerea, pentru ca nu se mai poate vorbi de sanse egale pentru toti jucatorii, ci de sanse mai mari pentru cei care au pus, inainte de sambata, bani pe bilete. La noi, se da doar un comunicat: "Avem două servere, dintre care unul nu funcţiona pentru că avea ventilatorul defect. Al doilea s-a stricat la ora 12.00 şi, din acel moment, agenţiile loto nu au mai putut vinde bilete pentru extragerile de duminică. "Reprezentanţii firmei de mentenanţă au venit la 14.30 şi în jurul orei 17.00 a început să funcţioneze unul dintre servere. Din acel moment, oamenii au putut cumpăra din nou bilete" (Loteria Romana).

Va dati seama? Marea companie Loteria Romana, pastratoarea unor secrete incredibile, entitatea care garanteaza corectitudinea jocurilor Loto, are doar doua servere. Si unu', saracu', avea ventilatorul stricat. Parca-l vad: mic, pus pe jos, langa fiset, cu clapeta de la DVD smulsa, si cu carcasa un pic piezis, de la repetatele montari si demontari.... Mai aveau sa spuna ca n-au avut cheie de la camera serverelor, ca era Costel de la IT in concediu....

Duminica, marele premiu, de peste un milion de euro (5.078.377,31 lei), a fost castigat.

Saptamana viitoare incepe campania electorala.

© 2023 Bogdan Stoica