Sa zici ca ai avut o zi proasta cand ai jignit nu este o scuza, neamtule. Este modul tau de a fi penibil din nou.

“Îmi cer scuze pentru afirmaţia cu ghinionul. A fost un răspuns neinspirat, am avut o zi proastă, îmi asum vina”. (Klaus Iohannis, la 48 de ore dupa cretina afirmatie “ghinion”)

Ce-ai avut, ma?!

O zi proasta? Pai ma doare-n cur ca ai avut o zi proasta, de cand functioneaza asta ca o scuza?

Toti betivii care-si bat nevestele spun a doua zi „iarta-ma, stii ca daca nu sunt beat nu dau in tine”. Toti cartoforii care-si baga la pacanele leafa spun dupa aia „intrase rosu de doua ori, si m-a luat capul”. Sa spui „am avut o zi proasta”, ca scuza, este ca si cum ai spune „da, stiu despre ce vorbesti, am auzit ca am deranjat, dar este foarte probabil s-o fac din nou”.

“Am avut o zi proasta” nu este o scuza, neamtule. E ceva ce folosesc drept scuza cei aroganti. Cei care cred ca atunci cand se scuza - se umilesc, si ca asta ii face mai putin barbato. Cei incapabilii sa constientizeze consecintele nefaste ale comportamentului lor asupra altora.

Ce ne facem cu tine, neamtule, daca ai o zi proasta cand te intalnesti cu Putin, sau cu Obama?

Daca te apuca nervii astia de frustrat cand discuti cu FMI, sau cu Banca Mondiala?

Daca tu ai o zi proasta, si-ti vine un decret de gratiere pentru vreun parlit care a furat o paine si s-a imbolnavit de cancer, i-o acorzi sau nu?

Ce vreau sa spun, neamtule, este ca un presedinte misto nu are niciodata o zi proasta. Sau daca are, se controleaza si se poarta asa cum trebuie. Lucid, temperat, atent, nu pripit, nervos si isteric. Si sa nu te compari cu ce presedinti lasam in urma, acum. Nu dau doi bani nici pe blegul cu barba, nici pe papusa ruseasca sinistra, si nici pe betivan. Daca tu crezi ca esti mai bun ca astia trei, si ca asta e suficient, te inseli. Nu e.

Inchei salutandu-i pe papagalii care m-au luat la capace pentru ca l-am facut nesimtit pe Iohannis, pentru faza cu “ghinion”. Acum, daca pana si neamtul recunoaste ca a fost o afirmatie de cacat, ce sa astept de la voi:

-       sa-mi cereti scuze?

sau o sa spuneti ca ati avut o zi proasta?

- text aparut pe www.psnews.ro 

© 2023 Bogdan Stoica