Neamtule, vrei sa te votez? Ghinion!

De fiecare data, din 1990 incoace, am votat Dreapta. Primari, parlamentari, europarlamentari, presedinti… Nici un pesedist n-a vazut vreun vot de la mine, chiar daca unii pareau simpatici. “Un pesedist, chiar daca e simpatic, ramane un pesedist, iar Romania poate fi un loc misto pentru fiica mea daca aia de dreapta vor avea cum sa se dezvolte”, mi-am spus de fiecare data, si-am pus stampila fix pe oponentul pesedistului. Uneori, am facut-o ca dobitocul, ignorand ca tipul de dreapta este un dobitoc patentat. Cel mai bun exemplu: unul din fostii primar al orasului in care locuiesc. Un tip de dreapta, pe care l-am votat, si care a babardit atat de dibaci vreo 20-30 de milioane de euro, incat a facut pesedistii sa para niste naivi hoti de buzunare.

Am scapat si de primarul hot, dar si de naivitate. La alegerile generale din 2012, am scris, frumos, M^^E, pe buletinul de vot. Ii stiam foarte bine pe candidatii din colegiul meu; oamenii aia merita fie un post de fochist, fie un mandat de 29 de zile. Cum nu sunt abilitat sa le reorganizez viata, nu mi-a ramas decat protestul asta, al injuraturii.

Ce credeti ca o sa fac, acum?

Am de ales intre un candidat de stanga despre care eu cred ca va iesi presedinte si fara votul meu, pentru ca asa vrea licuriciul cel mare, si trei candidati de dreapta dintre care, teoretic, trebuie sa aleg unul. Sa fie dreapta mare, nu? Sa scapam de neocomunisti. Sa fie bine, ca sa nu fie rau.

Udrea. Tariceanu. Iohannis.

Udrea – nu, multumesc. Dincolo se faptul ca ma dezgusta faptul ca joaca rolul tipei care pare curva dar nu e, dupa principiul “hotul neprins e negustor cinstit”, Udrea reprezinta un cerc de interese cu adevarat mafiot, despre care stiu cate ceva.

Tariceanu – nu, din nou. L–am vazut cum conduce. A dublat aparatul bugetar, in conditiile in care Romania are deja doi functionari publici la fiecare calculator, iar dezvoltarea economica pe care chipurile a asigurat-o a fost doar un efect al bulei imobiiare globale care a busit, apoi, economia.

Iohannis – frate, asta era! Teoretic, avand in vedere trecutul meu la vot, trebuia sa pun stampila pe neamt. E tipul de dreapta cu cele mai mari sanse. Dar nu am cum sa fac asta, ar contrazice aproape tot ceea ce este important pentru mine.

Iohannis este  un om rau. Un tip care s-a ocupat cu adoptii de copii si n-a dus macar un copil acasa este rau, orice ati spune, oricat v-ati agita, oricat ati scrie tampenii in comentarii la acest text. Pentru cine acumuleaza avere, pentru cine si ce traieste, mi-e foarte greu sa inteleg, in absenta copiilor.

Iohannis este un om arogant. L-am prins la Ploiesti, si am incercat sa-i pun niste intrebari serioase. S-a enervat** doar pentru ca erau mai mult de una, iar el trebuia sa manance. Si-a plecat la o ciorba.

Iar acum, cu celebrul raspuns “ghinion”, recunosc ca nu nu numai ca nu l-as vota, dar i-as trage si doua palme. Pentru ca Iohannis e nesimtit.

Da, se castiga binisor din mediatii. Stiu o profesoara de romana care face meditatii, in doua serii, in fiecare zi de weekend, cu cate opt elevi, la 50 de lei sedinta. 50 x 8 x 2 x 2 inseamna 1.600 de lei pe weekend, adica vreo 20.000 de euro pe an. Cu leafa ei si a sotului ajunge la vreo 30.000 de euro pe an. Daca ar economisi jumatate din suma – ceea ce mi se pare enorm – ar putea sa-si cumpere sase locuinte in vreo 10 ani, ceea ce face rezonabil modul in care Iohannis isi justifica averea.

Dar aceasta doamna e o meditatoare de top. Putini dascali din Romania au un asemenea business colateral. Ceilalti, majoritatea, traiesc mizerabil pentru conditia lor. Si pe astia, pe toti, i-ai jignit, bai neamtule, ca un nesimtit ce esti.

Si sa mor daca pricep de ce ai facut-o, neamtule…

-          Ai sondaje care spun ca profesorii nu te-ar vota oricum, si ai vrut sa le dai una peste nas, de nervi?

-          Ai sondaje care spun ca electoratul tau astepta un mesaj negativ la adresa profesorilor, si ti l-ai fidelizat astfel?

-          Sau, pur si simplu, esti doar prost de gura?

Pentru ca, uite, cu raspunsul asta nefericit, ai pierdut un vot, de la un bou ca mine, care vota dreapta in orice conditii. Cel mai probabil iar o sa scriu M&&E pe buletinul de vot. In conditiile date, cel mai probabil o sa fac asta fix in caseta dedicata candidatului de dreapta cu cele mai mari sanse. Din cauza ta, neamtule.

Stelute pentru aia care cred ca mint:

  • * - am pe blog poza cu buletinul de vot.

** - am un fisier audio cu discutia mea cu Iohannis

- text aparut pe www.psnews.ro 

© 2023 Bogdan Stoica