Ce n-au ştiut Lorenţ şi Austrianu când l-au făcut la chei pe Tinu Vereşezan

Pe 16 mai, cântăreţul de muzică populară Tinu Vereşezan a depus plângere la Poliţia, acuzând că i-a vândut lui Lorenţ Curcă, fiul lui Austrianu, din Ploieşti, un BMW X6 pentru care nu a primit toţi banii. În mod bizar, dat fiind că Lorenţ şi tac'su au făcut asta cu zeci de persoane şi nu s-a sesizat nimeni,  poliţia le-a luat maşina durilor, în custodie. Două zile după asta, a urmat încă o percheziţie acasă la Austrianu. Tot neamu' ăstora s-a crucit: făcuseră ce-au mai făcut, "împingând" ce trebuie ca de fiecare dată, şi uite, au ajuns poliţaii să le dea ţeapă...

Ce nu ştiau ei, săracii, era că Tinu Vereşezan este nu numai un cântăreţ mediocru de nunţi, ci şi fostul partener de cântări al ministrului Traian Igaş. Care, până să-şi ia bacul şi să se facă politician, era şi el tot un fel de lăutar mediocru. Tinu n-a făcut doar o plângere la poliţie, ci a apelat la prietenul lui, aşa că poliţia Prahova a fost nevoită să sară la cap cu operativitate maximă. Maxim, am spus.

Dovada că Traian Igaş chiar cânta la nunţi vine de la agentul Pantea, din Vama Năidaş, judeţul Caras-Severin, care vorbeşte despre ministrul Traian Igaş, într-o discuţie cu un ofiţer DGA sub acoperire: "E Igaş. Da, mă. Ce  te uiţi aşa? Mă, tu eşti nebun – ăla de când era, nu era nimic, naşul meu..de când era nimic l-a ajutat şi cu echipa… Îţi arăt poze de acasă de la mine să vezi când a fost cu noi la chefuri…O cântat la chefuri..."

Sfatul meu pentru d'ăştia: înainte de escrocherie, întrebaţi şi voi victima: "auzi, da' tu ai fost tovarăş cu vreun ministru?"

© 2023 Bogdan Stoica