Dan Leu, ai legătura: Explică, te rog, de ce este Coni aşa un duşman al ierbii

Dan Leu (foto), expertul planetar în asfaltări al firmei de renume mondial Coni SRL din Măneşti, a recidivat. Într-un video atât de bun încât nici nu poate difuzat, să nu paralizaţi de râs, el explică cum s-au făcut trotuarele în cartierul Maşu Roşu. I-auzi inovaţie:

"Sistemul trotuarelor este un sistem alcătuit din beton, toate aceste trotuare, având bordura care a fost spartă, ele s-au degradat. (pauză de întrebare retorică de pupat în cur - cred că era, după voce, Alex Călinoiu de la Telegraful). Drept pentru care a trebuit să ajungem la o suprafaţă plană pentru a fi acest beton asfaltic a avea stratul suport pentru a putea rezista în timp". (Nu, nu e nici o greşeală, aşa vorbeşte el).

Dragă Dan Leu, te rog să-ţi apleci lexicul atât de spectaculos asupra acestui subiect. Hai, asurzeşte-mă măcar cu inovaţii lingvistice şi explică de ce ai angajaţi atât de proşti la Complexul Mare Nord încât să depoziteze pavele pe iarbă iar tu să plăteşti nişte amenzi de n-o să mai aibă Onea bani de dat la jurnaliştii-pupăcioşi, da' independenţi şi nevânduţi la partid. 

Paranteză: Dan Leu de la Coni RL Măneşti este primul asfaltator din Prahova care s-a apucat să se agite mediatic. Mai toţi oamenii din breasla asta stau într-un low-profile deliberat, numai ăsta nu. Atât de naiv să fie, încât să creadă sincer că el are ceva de spus, sau a fost neîncrezător că firma sa va fi pupată deontologic în cur de jurnalişti dacă nu apare şi el în decor, îndrugând prostii?

© 2023 Bogdan Stoica